Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
254
Utgivningsdatum
2016-05-19
Förlag
Nicotext
Översättare
Cecilia Studer
Medarbetare
Sievert, Anna (red.) / Hasselblad, Carl (form)
Dimensioner
320 x 245 x 32 mm
Vikt
1859 g
SAB
Ibz Frank, Josef
ISBN
9789187397325

Josef Frank : de okända akvarellerna

(11 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-05-19
379
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
In Swedish with English translation on every page.

Vinnare av Svenska Designpriset 2016 i kategorin Bästa bok/print.

Många känner till Josef Frank (1885-1967), den österrikiske arkitekten och formgivaren. Än idag är hans klassiska möbler, lampor och färgstarka mönster eftertraktade och stående inslag i svenska och utländska inredningsmagasin.

Däremot är det få som vet att Josef Frank även målade akvareller, hundratals akvareller, antingen hemma på Rindögatan eller under sina resor runtom i Europa. Motiv föreställande vidsträckta landskap, stadsmotiv från 1950- och 1960-talets Stockholm och London, samt stilleben med Franks älskade blommor som har tydliga likheter med hans välbekanta botaniska tygmönster.

I denna bok får läsaren följa Josef Franks liv genom några av de personer som stod honom nära. Med tidigare opublicerade akvareller, brev, fotografier och föremål målar bokens författare Ulrica von Schwerin Sievert en personlig bild av konstnären Josef Frank.

Bildredaktör: Anna Sievert

Innehåll: 254 sidor
Storlek: 245 x 320 x 30 mm
Vikt: 1 850 g
Artnr: 9789187397325

Recensioner:
"Josef Frank - de okända akvarellerna [...], med utmärkt tryck och snygg formgivning, ger ett fylligt helhetsperspektiv på den mångbegåvade Frank." Betyg: 5 av 5
Inger Fredriksson, BTJ-häftet, nr 12 2017

"Som en pendang till utställningen publiceras praktverket Josef Frank De okända akvarellerna . Förutom alla bilder finns här också den spännande berättelsen om hur de hittades."
Lotta Jonson, Dagens Nyheter, 30 maj 2016

"Ett guldägg för alla som är intresserade av inredning."
Yvonne Gröning, Dala-demokraten, 8 september 2016

"I akvarellerna syns både likheter och olikheter med hans formgivning. Man blir glad av dem! Dessutom är det roligt med de tydliga referenserna till hans mer välkända mönster."
Härligt Hemma, Aftonbladet, nummer 6, mars 2016

"[Akvarellerna] presenteras i ett biografiskt praktverk av Ulrica von Schwerin Sievert (Nicotext)."
Lotta Palmelius, Icakuriren, 10 maj 2016

"Det är en personlig berättelse illustrerad med akvareller, brev och fotografier. Josef Franks liv var som en spännande film!"
Lantliv, nr 5 2016

"Danderydsbon och konstvetaren Anna Sievert har gjort urvalet av akvareller som ställs ut och det är första gången de visas offentligt."
Danderydsnytt, 27 april 2016

"Målandet var något Josef Frank gjorde när han var ledig och lycklig. Det menar Anna Sievert och Ulrica von Schwerin Sievert, två svägerskor vars makar är släkt med Frank. Under de senaste åren har de tagit sig an formgivarens akvareller ett tidigare ganska förbisett sidospår i Franks så rika konstnärskap."
Dan Gordan, Sköna Hem, nr 6, 2016

"Hans liv är som en film som innehåller allt: kärlek, trygghet och framgång samt krig, flykt och död."
Plaza Interiör, maj 2016

"Allt började när konstvetaren Anna Sievert fann en linnemapp hemma hos sin svärfar. Den innehöll 34 akvareller av Josef Frank, Svenskt Tenns stora profil. Efter samtal med den legendariska firman på Strandvägen i Stockholm påbörjade hon tillsammans med sin svägerska Ulrica von Schwerin Sievert ett detektivarbete och resultatet blev bland annat en bok och en utställning på Millesgården i sommar."
Antik & Auktion, nr 6-7 2016

"Boken är minst lika mycket en biografi över Josef Frank (1885 -1967) och en presentation av hans sena och i stort sett helt okända roll som akvarellmålare, som en viktig historielektion över en tid vi aldrig får glömma"
Nordiska Akvarellsällskapet, nr 4 2016

"Mycket intressant att få se denna tidigare okända sida av en fantastisk skapare."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Josef Frank : de okända akvarellerna
  2. +
  3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Josef Frank : de okända akvarellerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bok att tycka om!
    Marianne R, 12 oktober 2016

    En bok att verkligen njuta av. Fantastiska akvareller och en lärorik och intressant text. Det känns som att man kommer Josef Frank nära och får tilta in i hans inspirationskälla. Boken är också perfekt som present till alla som njuter av vackra ting.

Visa alla 1 recensioner