Den ultimata handboken DRINKAR (PDF) (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (3.6 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Den ultimata handboken (del 3)
Utgivningsdatum
2017-04-21
Förlag
Nicotext
Illustratör/Fotograf
Magdalena Nyberg
ISBN
9789187397523

Den ultimata handboken DRINKAR (PDF) E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2017-04-21
79
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
EBOK, PDF-format
ISBN 9789187397523


"Drinken är en genialisk uppfinning som blandar nyttigheter som frukt och grönsaker, med alkohol."


Innan drinkar avnjöts på solnedgångsdränkta terasser, användes alkohol för att bekämpa diverse krämpor. För att skydda brittiska sjömän från skörbjugg bar skeppen tunnor med c-vitaminrik limejuice. Någon spetsade denna med gin, och vips var drinken Gimlet född. På samma vis skapades Gin och tonic i tropikerna. Tonic water med kinin tycktes hålla malariamyggorna borta och när denna någon igen spetsade vattnet med gin, skapades drinkhistoria.

I England dricker man gärna en Hot Toddy mot förkylning, med citron för c-vitamin, honung som lenar och alkohol som bedövar. I hälsans tecken har människan hittat på en mängd sätt att förtära alkohol, under en lång tid. Men det behöver vi inte längre göra. Numera dricker vi drinkar mest för smakens, och kulturens, skull.

Denna bok ger dig över 60 klassiska drinkrecept, med tillhörande historia och kuriosa. Recepten är enkla och tydliga, med illustrationer om hur de blandas på bästa vis. Vår ultimata drinkbok är perfekt för olika bjudningar, eller som present till värden eller värdinnan när du är bortbjuden.

Recensioner:
"Ett antal klassiska recept, redskap och metoder i en stilren och pedagogisk handbok. [...] Huvuddelen [av boken] utgörs av enkla och tydliga recept, samt korta beskrivningar av drinkarnas historia, kuriosa eller varianter av klassikerna. [...] Handboken fungerar utmärkt som en introduktion för blivande bartendrar eller hobbyblandaren [...]."
Betyg: 4 av 5
Tom Hermansson Snickars, BTJ-häftet nr 12, 2017

"Den är ovanligt lättjobbad och passar därför utmärkt bra för hemmabartendern"
Whisky & Bourbon, nr 31, oktober 2016

"Urvalet är en välblandad mix av beprövade klassiker som Gin och tonic och mojito med mer äventyrliga skapelser som Wine spodiodi och Snakebite & black. Recepten är enkla och tydliga, med stilriktiga illustrationer om hur de blandas på bästa vis"
Modemagasinet King, nr 7, juli 2016

"Världens främsta drinkar finns i Den ultimata handboken Drinkar. Här finns också berättelserna bakom en del av drinkarna. Drinkarna är tecknade, recepten lättlästa, toppeninstruktivt! Du kommer bli en perfekt bartender med den här."
M-magasin, nr 9, juni 2016

"Dricker du en Harvey Wallbanger är det stor risk att du går rätt in i väggen. Det, och mycket annat som har med drinkar att göra, lär du dig i Den ultimata handboken Drinkar."
Bagaren och Kocken, nr 6, 2016
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »