Musiketnologi - elva repliker om en vetenskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Acta academiae regiae Gustavi Adolphi (del 147)
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2017-02-08
Förlag
Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur
Dimensioner
243 x 166 x 9 mm
Vikt
317 g
ISBN
9789187403248
Musiketnologi - elva repliker om en vetenskap (häftad)

Musiketnologi - elva repliker om en vetenskap

Häftad, Svenska, 2017-02-08
275
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur värderar man en förhållandevis ung vetenskap? Hur förstås dess nyss timade historia? Hur uppfattas dess aktuella läge? Och hur kan dess framtid anas?

Frågor som dessa ventilerades den 25- 26 oktober 2016, när ett 30-tal forskare från Danmark, Sverige och Finland samlades för ett symposium i Kungl. Gustav Adolfs Akademiens lokaler i Uppsala. Vetenskapen som behandlades var musiketnologi. Den närmaste anledningen till arrangemanget var att 30 år gått sedan ett antal svenska forskare beslutade att kalla sig musiketnologer och sin vetenskap musiketnologi. Detta skedde under ett besök i Sverige hösten 1986 av den framstående musiketnologen Mark Slobin från USA.

Boken innehåller merparten av de inlägg som hölls under symposiet. Den har redigerats av Owe Ronström och Gunnar Ternhag, professor i etnologi vid Uppsala universitet respektive i musikvetenskap vid Stockholms universitet.

Kungl. Gustav Adolfs Akademien för svensk folkkultur är en riksakademi med säte i Uppsala. Sin uppgift att främja forskning rörande svensk folklig kultur, begreppet taget i vid mening, skall Akademien enligt sina stadgar bland annat fullgöra genom att i sina skriftserier offentliggöra forskningsrön inom ämnesområden som den har till uppgift att vårda sig om. Huvudserien är Acta Academiae Regiae Gustavi Adolphi, vars första nummer utkom 1933. Bland övriga serier kan nämnas Folklivsskildringar och bygdestudier, Kungl. Gustav Adolfs Akademiens småskrifter och Svenska sagor och sägner.

Redaktör för skriftserierna är docent Maj Reinhammar, maj.reinhammar@agora.se.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Musiketnologi - elva repliker om en vetenskap
  2. +
  3. Fångna i begreppen? : revolution, tid och politik i svensk socialistisk press 1917-1924

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fångna i begreppen? : revolution, tid och polit... av Karin Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 533 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna