Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
339
Utgivningsdatum
2020-12-07
Förlag
Pärlan Förlag
Medarbetare
S. Salander, Christin (red.)
Dimensioner
217 x 147 x 25 mm
Vikt
436 g
SAB
Hc
ISBN
9789187411656
Från Eden till Ararat. Bok 1 (inbunden)

Från Eden till Ararat. Bok 1

Inbunden Svenska, 2020-12-07
159 182 Du sparar 23 kr!
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En bibelhistorisk roman

En roman om hur världen började, om Adam, Eva och ormen som bedrog människan. Vi får följa den första familjen från världens begynnelse och ända fram tills Noas väldiga båt strandade på Ararat.

Det här är en stark släktkrönika om en släkt som berör oss alla. Dessutom följer som en röd tråd Guds egen plats i historien och om hur han följer människan från dess första steg till det sista.

I Från Eden till Ararat får du lära känna Adam, Eva och deras barn och barnbarn, ända till Noas släktled i en spännande berättelse om kärlek, mod, tro och förlust.

Det här är boken för alla som är intresserad av bibelhistoria och som läst böcker om denna tid av sekulära författare och sorgset konstaterat att Bibeln ofta blivit förvanskad för att formas kring ett sekulärt synsätt. I Från Eden till Ararat är Gud hela tiden i centrum och Bibeln är grunden, även om författaren även självklart spinner sin egen historia utifrån de källor som kan hittas för att ge bakgrundshistoria till den här mustiga berättelsen om hur världen blev till och hur synden kom in i den. Det är en stundtals poetisk och vacker berättelse om en viktig tid i människans historia, både intressant, tankeväckande och berikande.

Detta är första boken av två om resan från Edens lustgård till Ararats bergstoppar.

Pier Seger växte upp i Norrland och bor numera i Umeå. Som barn var han en riktig bokmal och mest intresserad av andliga och existentiella frågor som: Varför är jag kristen? Var kommer jag ifrån? Hur blev allt till? Hur kommer man till himlen? Hur är egentligen min treeniga Gud? Hur agerar ondskans andemakter? Frågor som han alla bearbetar i sin roman. Pier läste till lärare, men är nu affärsman i egen regi. Han är gift och har tre barn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från Eden till Ararat. Bok 1
  2. +
  3. Från Eden till Ararat. Bok 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från Eden till Ararat. Bok 2 av Pier Seger (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pier Seger

  • Från Eden till Ararat. Bok 2

    Pier Seger

    Från Eden till Ararat Del 2 En bibelhistorisk roman En roman om en nyskapad värld där människan slits mellan tron på Gud och att följa sina egna begär, en värld som på många sätt liknar vår egen tid, men råare, vildare och närmare både mörker och ...