Xirianas gåta (inbunden) Xirianas gåta
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Markus av Trolyrien (del 3)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2018-09-27
Upplaga
1
Förlag
Pärlan Förlag
Originaltitel
Xirianas gåta
Dimensioner
217 x 148 x 25 mm
Vikt
550 g
SAB
uHc
ISBN
9789187411694
Xirianas gåta (inbunden)

Xirianas gåta

(13 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-27
59 159 Du sparar 100 kr!
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar att sluka landet. Sythkor, ondskefulla växter från Mardurien, suger livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om prins Albrak. Hon menar att hon kan göra honom till en trollkarl lika mäktig som hans urfader Albior, men vad är hennes verkliga planer?

Mitt i allt detta befinner sig Markus av Trolyrien, ditkallad för att försvara landet mot Marduriens monster. Kan Albrak räddas och framför allt, kan Valarien räddas från Marduriens mörker? När allt är tomhet, vad är vägen framåt? Har kung Josua en plan, eller är allt förlorat?

Om böckerna om Markus av Trolyrien:

"En spännande bok med härliga vändningar och galenskaper. (Läsfåtöljen, blogg, om Markus av Trolyrien)

"... skriven med humor och är lättsam att läsa ... Det här är en bra och välskriven bok för fantasyfrälsta." (BTJ-häftet nr 2, 2017, Anna-Karin Närkling om Markus av Trolyrien)

"Ofta är det så att har man lyckats skriva en riktigt bra fantasy roman och skapat en ny värld så ska man ju ha en lika bra historia (helst bättre) i den nya boken. Jag kan inget annat än utbrista i ett: Varma gratulationer mr Davis du gjorde det!" (Litteraturskafferiet, om Verarnas drottning)

"Författaren har en bra berättarteknik, skriver medryckande och har ett bra tempo. Det han skriver känns genuint och läsaren blir medkännande." (Anna-Karin Närkling i BTJ-häfte 24, 2017, om Verarnas drottning)
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Xirianas gåta
 2. +
 3. Verarnas drottning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verarnas drottning av Joseph A Davis (inbunden).

Köp båda 2 för 118 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Xirianas gåta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande tredje del
  Marias bokhylla, 8 september 2023

  3,5/5

  Markus återvänder till Valarien, utan att vara riktigt beredd på vad han kommer att få se. Han är ditkallad för att försvara landet mot Marduriens monster, men går det eller är allting för långt gånget? Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och prins Albrak är fast i klorna på den mystiska ökengudinnan Xiriana. Kan Markus, som kommit till Valarien utan någon som helst utrustning, verkligen rädda Valarien?

  Xirianas gåta är den tredje delen i serien Markus av Trolyri... Läs hela recensionen

 2. En värld att vilja återkomma till!
  eftermiddagste.se, 14 april 2021

  Xirianas gåta av Joseph A. Davis är den tredjeboken i serien om Markus av Trolyrien och vi får följa karaktärerna från tidigare böcker när de desperat försöker rädda Valarien från Malduriens monster. Men hur kan landet räddas när monstren gör det så sjukt och sprider sjukdom och död? Parallellt med att vi får följa våra vänner Ilasa, Markus, Diomeda och Shalarun får vi följa prins Albrak i sina försöka att bli en mäktig trollkarl med hjälp av Xiriana, ökengudinnan. Men frågan är om Xiriana vi... Läs hela recensionen

 3. Äventyr jag varmt kan rekommendera!
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 1 februari 2021

  Böckerna som handlar om Markus av Trolyrien kan jag varmt rekommendera. Det jag framför allt gillar med dem är den fantasi de besitter, det allvar de ändå tar upp samt hur de utvecklas tillsammans med Markus när han åldras. Joseph A. Davis lyckas skriva med den röst Markus har. Han berättar på ett sätt som passar Markus ålder, på det sätt Markus ser och känner världen. I denna tredje del får en följa hur hans olika känslor utvecklas och vad han lägger märke till när han är sjutton år. Denna b... Läs hela recensionen

 4. Bra avslut!
  Hanna, 21 januari 2021

  Jag tycker det här var ett perfekt avslut på trilogin om Markus. Den gick lagom i takt framåt och intresset hölls kvar genom att Davis skrivit kapitel ur Xiriana och Albraks perspektiv, det blev mer variation i berättelsen. Det händer hela tiden någon i boken som gjorde att jag ville fortsätta läsa, och att se hur karaktärerna utvecklats genom seriens gång är ett plus. Rekommenderas varmt om man läst de tidigare böckerna i serien!

 5. Fantastisk!
  Angelica (@angelicasbokhylla) (Värnamo), 20 oktober 2019

  Den här berättelsen har växt för varje sida, kapitel och bok. Det är mycket att hålla reda på från början, det tog ett tag innan jag fick en klar bild över hur Valarien var uppdelat och vem som styr över vad. Men bit för bit genom böckerna lär man känna karaktärerna och Valarien och det är en helt fantastisk värld! En vacker värld fylld med älskvärda karaktärer. Jag är så förtjust i Markus, Diomeda och Ilasa och hade mer än gärna velat följa med dem på äventyr. Jag älskar Valariens egna speci... Läs hela recensionen

 6. Joseph A. Davis skriver unik och spännande fantasy
  Bookishlyfalling, 30 september 2019

  Xirianas gåta är tredje boken om Markus av Trolyrien!

  Det drar ihop sig i Valarien. Den märkliga gråsjukan sprider sig snabbt och hotar att sluka landet. Sythkor - ondskefulla växter från Mardurien - suget livskraften ur världen. Samtidigt har Xiriana, kréernas mystiska ökengudinna, ett fast grepp om prins Albrak. Hon menar att hon kan göra honom till en trollkarl lika mäktig som hans urfader Albior, men vad är hennes verkliga planer?

  Som alltid i denna bokserie är det något... Läs hela recensionen

 7. Actionfyllt slut på serien
  Bokgläntan, 1 juli 2019

  Detta var helt klart den bästa boken i serien! Det händer mycket redan från början och berättelsen håller ett högt tempo rakt igenom.Slutet var riktigt spännande med flera vändningar så man både fick hopp och förlorade det flera gånger om under loppet av bara några sidor. Värdig avslutning på en bra serie!

 8. Ett välskrivet serieavslut!
  Lexie, 22 juni 2019

  Xirianas gåta kommer inte med något nytt och unikt gentemot seriens tidigare böcker, men lyckas knyta ihop säcken på ett riktigt bra sätt och gör att jag nu känner mig tillfreds med händelserna i Valarien. Boken är lättsam, spännande och rolig, men kommer också med en del djup och intressanta karaktärsdraman. Det är en bok för alla som gillar fantasy - barn som vuxna, för alla kan få ut något av Xirianas gåta liksom resten av serien!

 9. Mycket läsvärd!
  24-bastare, 20 juni 2019

  Spännande avslutning på en lika spännande trilogi! Oväntade vändningar och bra karaktärsutveckling, med ett språk som väcker liv i fantasibilderna!

 10. Xirianas gåta - lika bra som föregångarna
  Amiranda, 19 juni 2019

  Den som har läst de två tidigare böckerna i serien kommer inte bli besviken - Xirianas gåta är minst lika spännande, genomtänkt och intressant som sina föregångare! Den här boken är något mörkare än de andra i och med att man får mer inblick i de onda makter som finns i världen. Det är intressant att se hur de olika karaktärerna har utvecklats sen första boken. Intriger, romantik och stora livsfrågor har större plats i och med att personerna blivit äldre. Som vanligt tar författaren med oss p... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Joseph A Davis