Konrads klänning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Konrad & Hedvig
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2014-08-07
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Röstlund
Dimensioner
185 x 185 x 7 mm
Vikt
175 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413070

Konrads klänning

(15 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-08-07
149
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hedvig har fått en klänning. Hon glittrar!
Konrad har inte fått någonting.
Får Konrad låna Hedvigs klänning?
Javisst! Men bara en stund ...

I den här boken får vi ta del av en nära syskonrelation, samtidigt som alla barn kan känna igen sig i känslan av att vilja vara fin och ha någon som någon annan har.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Konrad är en ny bekantskap bland Olika förlags böcker, och en trevlig sådan. //Caroline Röstlund tecknar som vanligt barn med en självklarhet och energi som gör att jag ser mina egna små i alla hennes teckningar. Det är uttryck och rörelser som är just barn, och det gör henne till en av mina favoritillustratörer. Det här är en enkel bok för små barn om ett ämne som får på tok för mycket uppmärksamhet: klänning på pojkar. Det befriande med den är att det inte är vad boken handlar om. //Konrad får vara normbrytande utan att vi skrivs på näsan med att han är det. Det är ju när vi uppnår den självklarheten som normerna luckras upp och vi får frihet att vara som vi är utan att styras av stereotyper.//

Eva Emmelin, Skånskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konrads klänning
 2. +
 3. Konrad lussar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konrad lussar av Åsa Mendel-Hartvig, Caroline Röstlund (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Konrads klänning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fin och gullig utan att skriva på näsan
  Bokblomman, 25 augusti 2023

  Supergullig bok som inte alls gör en konstig grej av att en kille har en klänning utan handlar om att han blir avundsjuk på storasyster som får en fin klänning och får en egen som snabbt letas fram på vinden.

 2. Underbar!
  Loveit , 19 januari 2022

  Härlig bok som alla mina 3 barn tycker om. De är mellan 1-5 år. Det är faktiskt inte något konstigt alls med pojkar i klänning!

 3. En bok med ett Viktigt budskap!

  En bok innehållande ett viktigt budskap och med fina illustrationer!

  Vi får träffa Konrad, Hedvig och deras mormor. Hedvig fyller år och får en Fantastiska vacker och glittrig klänning. Konrad vill också ha en sådan men det är ju faktiskt inte hans födelsedag¿

  Att själv få välja vad man ska ha på sig oavsett vad som anses vara normen är oerhört viktigt att lyfta; heja Konrad!

 4. 1½- åringarna älskar den
  Mormor, 26 februari 2018

  Har 2 stycken barnbarn på 1½ år. En flicka och en pojke. De älskar boken. När vi alla tre läst den ska det kläs ut och de byter kläder med varandra och har jätteroligt.

 5. Läs den! :-)
  Ellen, 2 november 2017

  I vår familj älskar både barnen och föräldrarna att läsa konradböckerna. Böckerna går hem hos både vår 2-åring och vår 6-åring. Konrad och klänningen belyser på ett fint sätt småbarnens naturliga utforskande utan att stängas in i snäva könroller. Vilket barn gillar inte glitter och volanger?

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Åsa Mendel-Hartvig