Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Konrad & Hedvig
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2014-11-18
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Röstlund
Dimensioner
188 x 188 x 10 mm
Vikt
183 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413087

Konrad lussar

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2014-11-18
146
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Imorgon är det lucia. Då kan man klä ut sig.
I lådan finns luciakrona, tomteskägg och stjärnsvärd.
Vad ska Konrad ha på sig?

I den här boken får vi ta del av en nära syskonrelation, samtidigt som vår luciatradition skildras ur ett barnperspektiv.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 och Stenbecksstipendiet för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. Boken är tryckt i vår geografiska närhet på miljöcertifierat papper och tryckeri.

Sagt om boken:

Konrad Lussar har blivit ettåringens favorit bok här hemma! Provläste den för henne för nga veckor sedan för att se hur den funkar för en bokgillande ettåring (...) och hon älskade den! Vägrade släppa den och alltid den hon plockar upp först i en bokhög om den finns med. Kombinationen med lite sångrader och text är verkligen kanon! Så nu blir det att köpa en ny konradbok till henne vid nästa presenttillfälle!

Anna, läsare

Så underbart härlig bok. En bok som inte problematiserar det minsta, en bok som gör det till en självklarhet att alla få klä ut sig hur de vill till Lucia.

Prickiga Paula

Har ni barn, eller känner någon med barn, tycker jag att den här boken är ett kap inför julen.

Julbloggen Arildsdottir

Caroline Röstlund är som vanligt skarp i sina barnteckningar. Det finns en rörelse och energi som varje småbarnsförälder känner igen. (...) förhoppningsvis kan fler pedagoger och föräldrar få en liten hjälp på traven att glömma förlegade traditioner och roller genom att läsa den.

Eva Emmelin, Skånskan

Bilderna är fina och lagom detaljerade för att min ettåring (som kanske mer hör till målgruppen än sexåringen) ska kunna identifiera saker och peka på dem. Å andra sidan är meningarna lagom långa och orden tillräckligt enkla för att sexåringen ska kunna läsa själv utan problem. Hela bokstunden slutade faktiskt med att bägge ungarna satt i mitt knä, storasyster läste för lillebror och förklarade vad han pekade på i boken. Kort sagt, det blev en mysig stund för oss alla tre!

Carina, Julpussar

Den här boken har jättefina bilder och dialog som öppnar upp för samtal och är en bok som är både rolig och mysig i juletid.

Jessica, Jul i Laloland

Konrad lussar är inte en bok om att killar minsann kan vara Lucia. Det är en bok om barns kreativitet och önskan att vara fina modell extra allt. Det är en rolig bok för mitt barn att längta efter och han springer gladeligen omkring hemma i bara mässingen och skriker nakenfiiiiiiis! Som alltid älskar han en bok av Åsa Mendel-Hartvig och Caroline Röstlund.

Feministbiblioteket

Det som Konrad lussar gör så bra är att boken inte bygger sin dramaturgi kring vad man får och inte får ha på sig på lucia, utan hela luciatraditionen skildras ur ett barnperspektiv och bygger på barnens vilja att klä ut sig på denna högtid. Just vid lucia är det tyvärr många förskolor och skolor som fortfarande begränsar barnens val av klädsel och utstyrsel, vilket känns väldigt gammalmodigt och tråkigt. Att se denna bok gör att hoppet och framtidstron ökar. (...) Vidare är Konrad lussar en härlig, färgglad och charmig bilderbok som barnen lätt fastnar för. Den vänder sig till de yngsta barnen, upp till tre år, men jag tycker att man kan läsa den för barn ända upp i skolåldern. Det handlar som sagt om ett högaktuellt tema och boken berör alla, oavsett kön eller ålder.

Barnboksbloggen

Konrad lussar är en finstämd, lite halvgalen bok för de yngsta om en tradition som kanske mest handlar om gemenskap och om att lysa upp vintermörkret för en stund.

Tidningen Kulturen

Om den lyckas med vad den utger sig för, att fokusera på barnens lust att klä ut sig samt skildra luciatraditionen ur ett barnperspektiv, är det enligt mig precis vad som behövs just nu. Lucia ska ju vara kul och lustfyllt, inte diskriminerande och uteslutan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konrad lussar
  2. +
  3. Konrads koja

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konrads koja av Åsa Mendel-Hartvig, Caroline Röstlund (inbunden).

Köp båda 2 för 295 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konrad lussar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fin bok som borde finnas på förskolor

    Det ska bli lucia och barnen i boken rotar i lådan för att klä sig för lucia. Det finns luciakrona, tomteskägg och stjärnsvärd. Konrad vill vara lucia och han kivas lite med sin syster. Denna bok är modern och vi tycker att det är en bok som borde finnas på förskolorna. Man får vara som man är och man får vara vad man vill i luciatåget. Det känns bara självklart. Boken är 0-3 år och det känns som rätt ålder för boken. Fantastiskt fina illustrationer och roligt med en del av sångtexterna i boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna