Konrad och kalaset (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Konrad & Hedvig (del 4)
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Röstlund
Dimensioner
187 x 185 x 5 mm
Vikt
187 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413414
Konrad och kalaset (inbunden)

Konrad och kalaset

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2017-07-14
179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Mamma fyller år.

Konrad och Hedvig ska ordna frukost.

Men båda vill röra i chokladen!

Sch! Bråka inte. Då kanske mamma vaknar ...

En berättelse om glädjen i att fira någon du tycker om, och hur det kan bli bra fast det blir lite fel ...

Det här är den fjärde boken om Konrad. I Konrads klänning vill Konrad gärna glittra lika fint som Hedvig. I Konrad lussar är det dags att fira lucia på förskolan. Hur ska Konrad och Hedvig klä ut sig? Och i Konrad och karamellerna får vi ta del av syskonkonflikter i vardagen.

Bakom serien står skaparna bakom omtyckta Tessla-böckerna och storsäljaren Orättvist!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

Men i grunden finns både ömsinthet och respekt mellan syskonen och detta skildras av författaren med små men uttrycksfulla medel. Berättelsen är väldigt enkel, men rymmer en mycket bra gestaltning av stunder som jag tror att många kan känna igen sig i både barn och vuxna. Åsa Mendel-Hartvig berättar i ett lugnt tempo och nöjer sig ofta med korta kommentarer till illustrationerna, eller några korta repliker och utrop. Det finns en mycket förtroendefull relation mellan författare och illustratör, där de båda litar på den andres uttryck och låter text och bild finna ett uttrycksfullt samspel. Caroline Röstlund har illustrerat ett flertal böcker med text av Åsa Mendel-Hartvig. Hon uttrycker gärna en mångfald i att leva och vara i sina illustrationer. Här låter hon till exempel Konrad bära ett nattlinne med rosa hjärtan och små ulliga kaniner till tofflor medan Hedvig bär rovdjursliknande tassar på sina fötter.

Ulf Malmqvist, BTJ

Mendel-Hartvig och Röstlund kan verkligen konsten att fånga det vardagliga och enkla och göra det till en rolig bok för de minsta barnen. Den har har ju en rolig slutkläm för oss vuxna eftersom [SPOILER!]. Bilderna är också tecknade med stor värme och livfullhet. Hedvig och Konrad är verkligen fina förebilder för våra små barn.

Feministbiblioteket

Caroline Röstlund är perfekt som illustratör till Åsa Mendel-Hartvigs Konrad. Blickarna mellan syskonen de är så bra - guld! Att Konrad har klänning med rosa hjärtan på. Det är bara där på ett helt självklart sätt. Så bra!

Prickiga Paula

Jag älskar böckerna om Konrad för deras enkelhet och charm och att med så små medel få med så många lager. Det är berättelser en känner igen sig i men som ändå testar normerna något på ett behagligt sätt som bara är. Olika förlag är överlag genier på att skapa berättelser utanför rådande könsnormer där det normbrytande inte är på något sätt i fokus, utan det är något helt normalt.

365 böcker du borde läsaSagt om tidigare böcker:


Rekordet var en kväll då barnet ville läsa Konrad och karamellerna fyra gånger. Det hade blivit fler om inte mamman blivit trött och ville sova. Vi älskar - och känner igen oss i Konrad och Hedvig som liksom de flesta barn vill vara fria att vara som de är och klä sig som de vill Jag önskar bara att jag haft boken som inspiration när min son älskade att ha klänning. Mormor är också en favorit. Scenen där hon upptäcker barnens godisbus gör alltid både barn och vuxna oavsett ålder väldigt lyckliga!

Martina, läsare

Fina söta Konrad med rosa kjol, glasögon och busig blond frisyr med bråk och bus och envishet i blicken. ( ) Hedvigs blick när hon har godis kvar men Konrad ätit upp sitt ( ) Det oskyldiga uttrycket i blicken när Konrad försöker hålla sig borta från bråk eller osky
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konrad och kalaset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rekommenderar starkt!
    Ellen, 2 november 2017

    I vår familj älskar både barnen och föräldrarna att läsa konradböckerna. Den nya boken Konrad och kalaset var inget undantag. Boken går lika väl hem hos både 2-åringen som 6-åringen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna