Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
36
Utgivningsdatum
2015-12-07
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Marcus Gunnar Pettersson
Dimensioner
230 x 230 x 10 mm
Vikt
295 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413476

Vi letar skatt

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-12-07
154
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Utanför dörren sitter en tant
med filtar och foton och ber om en slant.
Vi är här för att handla. Vi ska fredagsmysa.
Tanten har vantar. Hon ser ut att frysa.

Jesper Lundqvist och Marcus Gunnar Pettersson skildrar mötet mellan ett barn som är och handlar och en tant som ber om pengar utanför affären. En berättelse om vår samtid som har saknats i barnbokshyllan.

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!

Sagt om boken:

En av de bästa och viktigaste böckerna någonsin! Otroligt vacker, både i text och bild.

Julia, läsare

Årets allra finaste bok, både till form och innehåll. Om barnet som blir vän med en romsk tiggare. Om svåra frågor om varför vissa har medan andra inte. (...) Borde köpas av alla förskolor, skolor och föräldrar NU.

Hallands Nyheter

På vers berättar Jesper Lundqvist om ett barns möte med en EU-migrant både folkbildande och utopisk!

Kulturnytt i P4

Alla barn idag ser människor som tigger och bor i offentliga miljöer, men det finns bara ett fåtal böcker som skildrar detta samtidsproblem. I Vi letar skatt ges inga förklaringar till varför dessa människor har en svår situation, utan det är en berättelse om vänskap som sträcker sig förbi språksvårigheter och åldersgränser. Det är välgörande att både textförfattaren Jesper Lundqvist och illustratören Marcus Gunnar Pettersson utgår från ett inkluderande och vardagsnära perspektiv och lyfter fram frågor kring orättvisor och utanförskap på ett barnnära sätt.

Helene Ehriander, BTJ

Inte går det väl att göra bättre efter Monsterhund-böckerna? Joho då. Om de som har allt och de som har inget. Och hur ett litet barn inte bara kan stänga av sitta hjärta och gå förbi. Allt på rim, så det brister i hjärtat av vad bra det är. Bilder som dansar verklighet och mångfald, med så vackra minspel att jag blir tårögd. (...) Tack för denna otroligt fina.

Mia Hansén, Kreativituren

Det här är en fantastisk berättelse som på ett enkelt sätt gestaltar varför människor tigger. Texten är skriven på rim och illustrationerna är detaljerade och humoristiska.

Lyrans Noblesser

Våra barn fick den här i julklapp. Den handlar om tanten med hål i vanten, som sitter utanför Ica och ber om pengar från de rika. Den är så otroligt tänkvärd och varm om en sak som är kall. Vi älskar den, stora som små!

Isa, förälder
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi letar skatt
 2. +
 3. Alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alla dör av Jesper Lundqvist, Gabriella Frödén (inbunden).

Köp båda 2 för 302 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vi letar skatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inget för er som vill uppfostra era barn jämlikt
  Pappa på Söder, 16 maj 2017

  Det här var den väsrta sk*t som våra barn utsatts för, dessutom via förskolan.
  "politiskt korrekt" ogenomtänkt politiskt propaganda till barn.

  Sensmoralen av denna bok är att om man är en fattig och utsatt kvinna så är det bästa an kan råka ut för är att bli försörjd av en rik man.
  När kvinnan på slutet blir försörjd av sin rike man så glömmer hon dessutom bort sina barn hon använder sig av i början av historien som argument för att hon ska få pengar när hon tigger. Det hela... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna