Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Konrad & Hedvig
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2015-09-11
Upplaga
1
Förlag
Olika Förlag
Medarbetare
Svensson, Emili (form)
Illustratör/Fotograf
Caroline Röstlund
Dimensioner
185 x 185 x 8 mm
Vikt
179 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187413490

Konrad och karamellerna

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-09-11
146
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hedvig har fått karameller!

Det har Konrad med.

Men nu är Konrads godis slut.

Hedvig har nog fått mer än jag, tror Konrad.

En berättelse om avundsjuka, att dela med sig och hur gott det är med godis.

Det här är den tredje boken om Konrad. I Konrads klänning vill Konrad gärna glittra lika fint som Hedvig. I Konrad lussar är det dags att fira lucia på förskolan. Hur ska Konrad och Hedvig klä ut sig?

Bakom serien står skaparna bakom omtyckta Tessla-böckerna och storsäljaren Orättvist!

OLIKA förlag tilldelades Rättvisepriset 2012 för sitt arbete för jämställdhet och jämlikhet i bokvärlden. MILJÖ OCH HÅLLBARHET: På OLIKA vill vi värna det hållbara och klimatkloka läsandet. Därför trycks våra böcker på andra sidan Östersjön, i Baltikum, på ett FSC-märkt papper och på ett tryckeri som är certifierat med Svanen. Lite närmare, lite dyrare, mycket bättre!


Sagt om boken:


Rekordet var en kväll då barnet ville läsa Konrad och karamellerna fyra gånger. Det hade blivit fler om inte mamman blivit trött och ville sova. Vi älskar - och känner igen oss i Konrad och Hedvig som liksom de flesta barn vill vara fria att vara som de är och klä sig som de vill Jag önskar bara att jag haft boken som inspiration när min son älskade att ha klänning. Mormor är också en favorit. Scenen där hon upptäcker barnens godisbus gör alltid både barn och vuxna oavsett ålder väldigt lyckliga!

Martina, läsare

Fina söta Konrad med rosa kjol, glasögon och busig blond frisyr med bråk och bus och envishet i blicken. ( ) Hedvigs blick när hon har godis kvar men Konrad ätit upp sitt ( ) Det oskyldiga uttrycket i blicken när Konrad försöker hålla sig borta från bråk eller oskyldigt stjäl godis är så fin! Den där barnblicken, den får de till allt med böckerna om Konrad.

Kreativituren

Nytt och genialiskt från OLIKA med nästan inga ord alls!

Prickiga Paula

Konrad och karamellerna är en smart bok för de äldre småbarnen. Boken vänder och vrider på perspektiven om att äga och dela med sig. Vår treåring är precis i den åldern att han börjar förstå konceptet att dela med sig men det är alltid lättare att kräva detta svåra av någon annan än just av sig själv. ( ) På slutet skrattar vår treåring högt, men det är också en allvarlig ton i boken. Det blir ett ypperligt tillfälle att prata om värderingar och att just dela lika, och dela med sig. ( ) en spännande och rolig bok med ett treåringsanpassat djup.

Bloggen Baking Babies

Förlaget har en profil som vill utmana stereotyper och förlegade normer. Kanske har det gett resultat, ty det var först efter några omläsningar som jag lade märke till att Konrad bär kjol. Caroline Röstlund framhäver inte kjolen i sina illustrationer och just därför når hon avsedd verkan. Den känns helt enkelt självklar i sitt normbrytande sammanhang. ( ) I Konrad och karamellerna fungerar text och bild utmärkt i ett samarbete som känns mycket stilsäkert.

BTJ, Ulf Malmqvist
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konrad och karamellerna
  2. +
  3. Konrad lussar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konrad lussar av Åsa Mendel-Hartvig, Caroline Röstlund (inbunden).

Köp båda 2 för 292 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konrad och karamellerna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fria barn och härligt busig mormor
    Läslusmamman, 9 november 2015

    Jag tror rekordet för oss är att vi fick läsa denna bok fyra gånger på en kväll. Efter det hade tvååringen gärna hört den igen, men mamman var trött och ville sova. Det är underbart med en bok som inte skriver någon på näsan utan bara berättar en kul historia med två fria barn som får vara som de vill och klä sig som de vill i huvudrollerna. Och mormor sedan, vi älskar mormor som busar med barnen. Sidan där hon upptäcker barnens godisbus är vår favoritsida!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna