När normkritik har blivit norm (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
15
Utgivningsdatum
2015-03-11
Förlag
Volante
ISBN
9789187419713
När normkritik har blivit norm (e-bok)

När normkritik har blivit norm E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-03-11
16
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
År 2050 möts jag av utställningar som visar hela Sveriges historia ? alla svenskars historia. De grupper som tidigare varit marginaliserade och raderade ur historieskrivningen har fått återupprättelse. Vägen till dessa demokratiska institutioner började till stor del i språket. Vi hittade ett bättre språk för vilka utmaningar samhället egentligen stod inför.

Barakat Ghebrehawariat är social entreprenör med demokrati som drivkraft, föreläsare och verksam inom kulturkollektivet Revolution Poetry, samt sitter i Rättviseförmedlingens styrelse.

Detta kapitel är skrivet som ett utopiskt scenario och bygger på redaktören Karin Henrikssons intervjuer med Barakat Ghebrehawariat, och viss kreativ bearbetning av intervjumaterialet.

*

Denna text publicerades ursprungligen som ett kapitel i antologin Museerna och besökarna 2050 : en framtidsantologi från Riksutställningar (8tto förlag), red. Karin Henriksson och Evelina Wahlqvist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av När normkritik har blivit norm. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Nödvändig läsning.
  Anders , 30 juni 2018

  Barakat bidrar med en viktiga aspekter.
  Det fick mig att tänka på att vi är alla medskapare av vår gemensamma kultur.
  Och att vi alla har ett gemensamt ansvar att utveckla den för kommande generationer samt att ge plats åt nya röster som kanske inte tänker som jag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ghebrehawariat Barakat

 • Museerna och besökarna 2050

  Wijkander Keith, Koljonen Johanna, Ghebrehawariat Barakat, Glaser Pernilla, Agrell Wilhelm

  Föreställ dig ett museum år 2050. I staden, i glesbygden eller någonstans däremellan. Vilka är där? Vad upplever de? Kommer de att komma tillbaka? Den här boken handlar om dem, om framtidens besökare och deras förväntningar, beteenden och drömmar....