Militära arbetsmetoder : En lärobok i krigsvetenskap (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
332
Utgivningsdatum
2018-07-03
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Cedergren, Anders (förf.) / Elg, Johan (förf.) / Gunneriusson, Håkan (förf.) / Högström, Ulf (förf.) / Lundqvist, Stefan (förf.) / Palmgren, Anders (förf.) / Thunholm, Peter (red.) / Widén, Jerker (red.) / Wikström, Niklas (red.) / Åkerberg, Johanna (form)
Dimensioner
268 x 175 x 20 mm
Vikt
870 g
SAB
S
ISBN
9789187439476

Militära arbetsmetoder : En lärobok i krigsvetenskap

Kartonnage,  Svenska, 2018-07-03
407
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken behandlar militära arbetsmetoder och syftet är att introducera och förklara de metoder som används för att förbereda, utföra och värdera militära operationer. Boken är även avsedd att fylla en lucka i befintlig militär metodlitteratur genom att ge en historisk förankring och forskningsanknytning till de militära arbetsmetoderna. Genom att beskriva den historiska utvecklingen av en arbetsmetod och koppla den till befintlig forskning ger boken en unik bakgrundsbeskrivning och problematiserande analys av de vanligaste militära arbetsmetoderna. Boken innehåller några övergripande teman. Det första är kopplat till officerens roll som chef och stabsmedlem. Inom detta tema beskrivs de metoder som används i den militära ledningsprocessen, det vill säga planering, genomförandeledning, uppföljning och utvärdering. Det andra är kopplat till officerens roll som utbildare och inom detta tema beskrivs de militära utbildnings- och arbetsmetoder som används för analys av strid i rummet eller terrängen, till exempel krigsspel, fältövningar och terränganalys. Ett tredje tema i boken är kopplingen mellan arbetsmetod och aktuell forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Militära arbetsmetoder : En lärobok i krigsvetenskap
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna