Girling together: A dialogue : ett samverkansprojekt mellan scenkonstnärer och flickforskare om flickan i kulturen (häftad)
Format
Häftad
Språk
Engelska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2019-11-01
Förlag
Universus Academic Press
Dimensioner
228 x 150 x 9 mm
Vikt
180 g
SAB
Ika
ISBN
9789187439582
Girling together: A dialogue : ett samverkansprojekt mellan scenkonstnärer och flickforskare om flickan i kulturen (häftad)

Girling together: A dialogue : ett samverkansprojekt mellan scenkonstnärer och flickforskare om flickan i kulturen

Häftad Engelska, 2019-11-01
159
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Flicktematiken och dess potential utelämnas ofta inom både scenkonsten och feministiskt tänkande. I den här boken får du resultatet av ett explorativt och tvärsektionelltfeministiskt kunskapssökande om flickan i kulturen. Projektet Girling together A dialogue föddes ur ett behov för att skapa en kritisk och gestaltande dialog om den unga femininiteten och ur ett intresse för att utmana gränsen mellan scenkonst och akademi.

I boken får du ta del av de deltagande forskarna och scenkonstnärernas reflektioner på ämnet och deras explorativa metoder för att arbeta sig förbi stereotypa och nedvärderande föreställningar om flickor. I en värld som ser femininitet som något ytligt och löjligt ser bokens författare istället femininitet som motståndspotential.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Girling together: A dialogue : ett samverkansprojekt mellan scenkonstnärer och flickforskare om flickan i kulturen
 2. +
 3. Renegades

De som köpt den här boken har ofta också köpt Renegades av Barack Obama, Bruce Springsteen (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Linda Forsell

 • Ett barn blir till

  Lennart Nilsson, Linda Forsell, Lars Hamberger, Gudrun Abascal

  Lennart Nilssons unika bildberättelse om människans tillblivelse utkom första gången 1965 och väckte omedelbart uppseende. Sedan dess har den tryckts i otaliga upplagor, översatts till över 20 språk och sålt i många miljoner exemplar. Världen över...

 • Child Is Born

  Lennart Nilsson, Linda Forsell

  The miracle of life-for a new generation. The completely revised fifth edition of the beloved classic offers an astonishing glimpse of the world within the womb alongside authoritative advice for expectant parents. Deep inside a woman's body, a mi...