I botten av glaset ett hjärta (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2015-05-05
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
587 g
SAB
Hc
ISBN
9789187441219

I botten av glaset ett hjärta

(21 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-05-05
27
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Politisk satir och galghumor på äldreboende. I Ganmans nya roman blandas hög igenkänningsfaktor med svidande samhällskritik.

Carsten har varit ett självupptaget svin i stort sett hela livet. Han har ljugit, supit, bettet sig illa och till sist lyckats tutta eld på huset så att till och med hunden dog. Familjen har sedan länge vänt honom ryggen och på ålderns höst kvarstår inget roligare alternativ än att lägga de sista slantarna på att byta från kommunalt till privat äldreboende, med förhoppningen om att sakta men säkert kunna supa ihjäl sig.

Väl installerad på det nya hemmet visar det sig dock inte bara att hans exfru bor på samma avdelning, utan även vänner, och ovänner, från förr. Det Carsten trott skulle bli ett ensamt och stillsamt slut på livet, visar sig snarare bli raka motsatsen.

Jens Ganmans nya roman är en lika underhållande som upplysande berättelse om hur Sverige utvecklats från folkhemsidyll till självupptaget konsumtionssamhälle. Det är en inkännande beskrivning av hur det är att gå mot slutet av sitt liv, rikt illustrerad av tillbakablickar som väcker liv i politiska fadäser, företagspampar och uråldriga könsroller.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I botten av glaset ett hjärta
 2. +
 3. Meter i sekunden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Meter i sekunden av Stine Pilgaard (inbunden).

Köp båda 2 för 145 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av I botten av glaset ett hjärta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mäster Ganman!
  Pär Gustafsson; (Lyckås, Huskvarna), 18 juni 2018

  Har ej hunnit läsa hela än, men då denna boken hittills varit lika über som tidigare av honom skrivna, kan bara ett betyg komma ifråga; Högsta möjliga!
  Kvalitén i det Ganman levererar, är av högsta oktan. Helt oavsett om det är som Författare, Artist lr Opinionsbildare.
  Re-kom-men-de-ras !!

 2. Lysande!
  Linda , 2 maj 2017

  Existensiella funderingar och livets gåtor inlindat i fantastisk och rå humor. Helt klart läsvärd för alla åldersgrupper men humorlösa människor göres ej besvär.

 3. Läsvärd
  Mona sjöqvist, 27 januari 2016

  Skulle gärna rekommendera boken till andra och gör det också.
  Ett alltför vanligt problem som tas upp. Borde diskuteras mer.

 4. Betyg 4,5 Rolig, smart, varm, sorglig, kärleksfull
  jrgperss, 18 juli 2015

  En berättelse om Sverige från femtiotalet fram till nutid, speglat genom en kärlekshistorias alla faser - från energisk förälskelse till bottenlös förnekelse.

  Jens Ganman har lyckats med konststycket att balansera det banala med det allvarliga på ett humoristisk sätt utan att tappa fokus. Allt färgat med ett fantastiskt språkbruk och pricksäkra, roliga beskrivningar.

  Vissa böcker spelar upp en film för det inre, det här är en sån bok! Och till på köpet en väldigt underhållande sådan. Kan varm rekommenderas!

 5. Tragik, komik och en rejäl dos samhällskritik
  Marre, 17 juli 2015

  Först, utan att avslöja för mycket, så måste jag skriva att jag verkligen uppskattar berättargreppet, det fick mig både att vara på tårna i läsningen och gav fler perspektiv.

  Själv historien är tragikomisk som griper tag i mig från första början. Karaktärerna skrattar jag både åt och med, jag kan både irritera mig på dem och skratta åt absurditeterna.

  Miljöerna har jag själv rört mig i vilket gör att det för mig var extra intressant och spännande, speciellt under tillbackabl... Läs hela recensionen

 6. Feelgood med kvalitet
  Maggan W, 19 juni 2015

  Detta är den bästa bok jag läst på länge. Smart och samhällskritisk i smyg, fruktansvärt rolig rakt av. Jag läste högt för min väninna mellan varven och sedan satt vi och skrattade så vi grät. Carsten är ju som en avbild av hennes ex-man. Hoppas de inte hamnar på samma åldringshem.

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 18 juni 2015

  Det här är tydligen den sjätte boken av Jens Ganman, men den första som jag läser av honom. Däremot lär det absolut inte vara den sista som jag läser, eftersom jag tyckte väldigt mycket om den här boken.

  Den här boken är så bra på många olika sätt, precis som det står i beskrivningen ovanför. Den är en skildring av hur det är att bli gammal och sjuk i dagens Sverige. Den är en kärlekshistoria. Och den är en politisk beskrivning över utvecklingen i Sverige från femtiotalet till nutid... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jens Ganman