Sticka : egna modeller och fler detaljer (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Sticka
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (red.) / Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Eva Riise
Dimensioner
270 x 211 x 14 mm
Vikt
749 g
SAB
Qccaa
ISBN
9789187471056
Sticka : egna modeller och fler detaljer (häftad)

Sticka : egna modeller och fler detaljer

(28 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad Svenska, 2016-09-15
276
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
STICKA Egna modeller och fler detaljer är en bok som uppmuntrar skaparglädjen. Har du en grundmodell du trivs med kan du variera den i det oändliga med olika uppläggningar, kanter, sticktekniker och garn. Vill du utveckla plagget vidare kan du leka med olika typer av ärmar och kragar, eller varför inte förvandla tröjan till en kofta och pröva att sticka fickor och knapphål? Vill du sticka plagget på rundsticka? Här får du veta hur du ska göra när du sätter saxen i det stickade.

I boken finns en grundmodell som lätt kan anpassas till olika storlekar, men du får också lära dig att skapa ett plagg utifrån egna specifika mått och göra en stick-beskrivning.

Boken innehåller 20 stickade exempel det är tröjor, västar och koftor som är tänkta att inspirera och illustrera speciella moment och tekniker. Du hittar även en lättillgänglig materiallära där du kan läsa om allt från ull till akryl, och lära dig vad du måste tänka på när du väljer garn till din tröja eller vill byta till ett annat garn i en befintlig stickbeskrivning.

Det här är andra boken i en serie där monteringens mästare Ulla Engquist delar med sig av sitt kunnande. Den vänder sig till dig som tycker om att sticka och som nu vill gå vidare genom att utforma egna modeller och lära dig sticka mer avancerade detaljer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sticka : egna modeller och fler detaljer
 2. +
 3. Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och fantasi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hönsestrik forever : sticka fritt med färg och ... av Anna Bauer (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sticka : egna modeller och fler detaljer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket användbar
  Maria Strand, 2 december 2020

  En lärorik och jättebra bok för den som vill skapa egna modeller och göra ändringar på sina stickade plagg. Tydliga och enkla instruktioner

 2. Bra stickbok
  Ulla Norman, 4 januari 2019

  En bra bok om stickning och hur man kan komma vidare ur färdiga mönster och skapa själv. Lite torrt skriven men allt man funderar på finns där. Men inget man sträckläser så att säga.

 3. Önskebok
  Ulla , 11 maj 2017

  Har flera gånger lånat den här boken , och den förra, på bibliotek, men tyckte det blev för kortvarigt. Nu har jag den i min ägo! Fina bilder, många bra och utförliga tips. Nu ser jag fram emot att göra min första egna modell till ett barnbarn, med hjälp av bokens instruktioner, bl.a. i form av en praktisk "lathund", som tar hänsyn till masktäthet hos garnet.

 4. Tips från en erfaren stickerska
  Margaretha, 31 januari 2017

  Ulla Engquists förra bok "Sticka : detaljer som gör skillnad" var snäppet bättre, men även denna bok är en guldgruva för den som älskar att sticka men uppskattar tips och tydliga beskrivningar från en erfaren stickerska.

Visa alla 4 recensioner