Brodera retro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
46
Utgivningsdatum
2020-05-06
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (form) / Harrysson, Thomas (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Ljungström
Dimensioner
245 x 172 x 6 mm
Vikt
152 g
SAB
Ihcd
ISBN
9789187471216
Brodera retro (häftad)

Brodera retro

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-05-06
150
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Jag älskar formerna och färgerna på porslin och textilier från 1950-1960-talen. Det var en sann guldålder för svensk formgivning då begreppet Scandinavian Design spreds över världen. Tiden präglades av framtidsoptimism och hemmen skulle anpassas till den moderna människan. En mängd unga designers, som sedermera blev riktigt kända, satte sin prägel på mycket utav bruksvarorna.

Så skriver brodösen och författaren Carina Olsson i inledningen av sitt nya häfte Brodera retro. Med stygn, applikationer och skarvsöm får det älskade formspråket vi minns från porslin, mattor och textiler ett nytt liv. Nya favoriter tar plats på kuddar, väskor, halsband, knappar och annat. Till din hjälp finns mallar, stygnförklaringar och steg för steg beskrivningar. Påhittigt, lekfullt och vackert!

Carina Olsson, författare även till Brodera på ylle och Bottensömmar, började brodera när hon gjorde sitt examensarbete på Högre Hemslöjdsutbildningen på HV Skola. Sedan dess har hon haft många kurser i folkligt broderi inom hemslöjden och på Sätergläntan, Institutet för slöjd och hantverk i Insjön. Hon inspireras av den folkliga slöjden som blommar och tjusar från när och fjärran. Hon blandar gärna material som ull, bomull och silke i sina broderier, lägger gärna till tofsar, kavelfransar och låter nålen flöda fritt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brodera retro
 2. +
 3. Svenska broderier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska broderier av Karin Holmberg (inbunden).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Brodera retro. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besviken
  - (Landvetter), 23 juli 2022

  Hur kan man kalla denna bok för Brodera retro. Den borde heta Sy på lappar i retromönster. Jag trodde det var en broderibok, med broderimönster i retrostuk. Nä tråkigt! Den blir det retur på.

 2. Svensk Hemslöjd
  KatteMax, 19 november 2020

  Inspirerande innehåll och enkelt att genomföra. Synd bara att ylletyg är så dyrt, men man kan ju alltid använda annat tyg som ligger på lager i skåp och lådor.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Carina Olsson