"Spela fotboll bondjävlar!" : en studie av svensk klubbkultur och lokal identitet från 1950 till 2000-talets början. D. 1, Helsingborg, Landskrona, Malmö, Listerlandet, Växjö och Göteborg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Spela fotboll bondjävlar (del 1)
Antal sidor
509
Utgivningsdatum
2016-05-09
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Medarbetare
Sturesson, Ola (form)
Dimensioner
232 x 165 x 32 mm
Vikt
807 g
SAB
Rbbaa-c:k
ISBN
9789187483219
"Spela fotboll bondjävlar!" : en studie av svensk klubbkultur och lokal identitet från 1950 till 2000-talets början. D. 1, Helsingborg, Landskrona, Malmö, Listerlandet, Växjö och Göteborg (häftad)

"Spela fotboll bondjävlar!" : en studie av svensk klubbkultur och lokal identitet från 1950 till 2000-talets början. D. 1, Helsingborg, Landskrona, Malmö, Listerlandet, Växjö och Göteborg

Häftad Svenska, 2016-05-09
219
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
I Spela fotboll bondjävlar! berättas historien om våra stora fotbollsklubbar och deras betydelse för sina hemstäder. Vad är det egentligen för skillnad mellan Malmö FF, Helsingborgs IF och Landskrona BoIS i Skåne och mellan IFK Göteborg, GAIS och Örgryte IS i Göteborg? Och vad har Mjällby AIF och Östers IF för speciella egenheter? Hur har klubbarna fått sina karaktärer? Genom ett infallsrikt och ovanligt källmaterial skildras fotbollen i Helsingborg, Lands krona, Malmö, Listerlandet, Växjö och Göteborg på ett helt nytt sätt. Vilka klubbar är de största riva lerna? Var betyder fotbollen allra mest? Vilken klubb är folkligast? Vilken klubb är mest skånsk? Är Göteborg fotbollens huvudstad? Spela fotboll bondjävlar! ger svaren och avslutas med en analys av tillståndet inom dagens svenska klubbfotboll.

Hur står det till med den svenska klubbfotbollen i en globaliserad värld? Väcker den starkare lokalpatriotiska känslor till liv 2010 än den gjorde 1950? Betyder klubbarna mer idag för sina städer och hemorter? Har rivaliteterna mellan lagen ökat eller minskat? Spela fotboll bondjävlar! tar ett helhetsgrepp på frågan om fotbollens historiska betydelse för den lokala identiteten.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torbjörn Andersson