Samlade skrifter. Bd 9, Efterlämnade anteckningar (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Friedrich Nietzsche samlade skrifter (del 9)
Antal sidor
584
Utgivningsdatum
2021-11-12
Upplaga
1
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Översättare
Jim Jakobsson
Dimensioner
212 x 139 x 46 mm
Vikt
870 g
SAB
D
ISBN
9789187483479
Samlade skrifter. Bd 9, Efterlämnade anteckningar (häftad)

Samlade skrifter. Bd 9, Efterlämnade anteckningar

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2021-11-12
479
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För första gången presenteras ett stort urval ur Nietzsches efterlämnade anteckningar på svenska. Störst fokus ligger på hans sista produktiva år under 1880-talets senare del. En stor del av texterna utgör förberedelser till det planerade verket med titeln Viljan till makt , som Nietzsche aldrig fullbordade men arbetade på in i det sista. Tematiken här är delvis densamma som i Nietzsches allra sista färdigställda skrifter (Fallet Wagner, Avgudaskymning, Antikrist och Ecce homo), kretsande kring nihilismens problem och samtidens décadence, kristendomens slavmoral och behovet av en omvärdering av alla värden, tillsammans med tillbakablickar på det egna livet och verket. Samtidigt fördjupar sig Nietzsche här, ännu mer än i de publicerade texterna, i sina ständiga frågor om språkets, verklighetens och kunskapens natur.

Stilen växlar mellan utförda skisser, aforismer och korta anteckningar, som trots sin ibland oslipade karaktär ofta förmedlar Nietzsches grundtankar i en ovanligt koncis, destillerad form.

För översättning och kommentarer till texterna svarar Jim Jakobsson; urvalet är gjort i samråd med redaktionen. Efterordet är skrivet av Peter Handberg.

Med detta band är utgåvan av Friedrich Nietzsches Samlade skrifter på Symposion komplett, i sammanlagt tio band (breven i urval bundna i två delar).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samlade skrifter. Bd 9, Efterlämnade anteckningar
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Friedrich Nietzsche