En dörr på glänt : berättelser från dödens tröskel (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2015-07-31
Upplaga
1
Förlag
Massolit Förlag
Översättare
Birgitta Karlström
Originaltitel
Opening Heaven's Door
Medarbetare
Förste, Anki (form)
Dimensioner
233 x 160 x 22 mm
Vikt
447 g
SAB
Cnb
ISBN
9789187505362
En dörr på glänt : berättelser från dödens tröskel (inbunden)

En dörr på glänt : berättelser från dödens tröskel

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-07-31
231
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är det som gör att det är så vanligt att allvarligt sjuka människor vet exakt när deras tid är kommen? Hur kommer det sig att personal inom palliativ vård över hela världen vet när det är dags att ringa in anhöriga, trots att det inte märk- bart skett någon förändring i patientens tillstånd? Och hur kommer det sig att så många anhöriga till bortgångna kan be- rätta liknande berättelser om starka upplevelser i anslutning till dödsögonblicket, trots att de kanske befunnit sig många mil bort från sin döende släkting eller vän?När Patricia Pearson inom loppet av några månader förlorat både sin far och sin syster, och i samband med detta stött på de här frågorna, började hon forska om det som kallas nära-döden- medvetande. Aldrig hade hon kunnat ana vilken mängd upplevelser som väntade på att berättas, när hon väl började fråga. Tydliga tecken på att många i förväg vet när deras tid är kommen och även kommunicerar detta. Drabbande exempel på att starka band mellan människor inte är beroende av tid och rum.Det går inte att värja sig mot den här boken. Du kommer aldrig att se på livet och döden på samma sätt igen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En dörr på glänt : berättelser från dödens tröskel
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En dörr på glänt : berättelser från dödens tröskel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livet kring döden
  ninasboktips, 8 augusti 2022

  Efter en rad oförklarliga händelser i Patricia Pearsons liv och i hennes omgivning började hon utforska livet kring döden, ett försök att ta reda på vad som sker strax innan, i dödsögonblicket och efter. Det är nära-döden-upplevelser, föraningar, närvarokänslor, dödsvisioner, och frågor ifall en person känner på sig när det är dags att gå över till andra sidan och om de kan se, eller mer mötas av redan avlidna de har haft i sin närhet. Eller beror det sistnämnda på hallucinationer av det som ... Läs hela recensionen

 2. En bok för open-minded läsare
  -, 30 september 2015

  Om detta är den första bok man läser om upplevelser vid dödsbäddar får man en god uppfattning om de uppfattningar och den forskning som finns och pågår i ämnet.
  Om man är väl förtrogen med denna litteratur är den här boken ganska tunn, men många av de bästa skildringarna finns inte längre att få tag på annat än möjligen på antikvarIat, t ex skildringar av Brian Weiss och Melvin Morse. En ganska nyutkommen bok i ämnet av Eban Alexander finns.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Patricia Pearson