Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2015-01-27
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form) / Klint, Anna (form)
Dimensioner
224 x 145 x 24 mm
Vikt
500 g
SAB
Vl
ISBN
9789187513527

Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar

(18 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-01-27
263
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Den stökiga psykiatrin får vi följa PC Jersild på en resa genom den svenska psykiatrin, på en krokig väg som formas efter trender, politik och ideologier. Psykiatrin har länge varit den svenska sjukvårdens särskilda sorgebarn, drabbat av konflikter och dåliga resurser. Hur kan det komma sig att en så viktig del av sjukvården tillåts fortsätta vara så dysfunktionell och aldrig verkar komma på fötter?

Mycket tyder på att svensk psykiatrisk forskning hamnat på efterkälken. Vetenskapen är varje ämnes hårda kärna och ingen medicinskt verksamhet är i längden bättre än sin forskning. Sjunker forskningens kvalitet förlorar disciplinen i legitimitet, dess status sjunker, forskningsanslagen sinar, rekryteringen minskar och vården blir sämre. Leder mer forskning till en bättre psykiatri?

På typisk Jersildprosa berättar författaren om sina egna yrkeserfarenheter från psykiatrin blandat med djuplodande samtal med namnkunniga svenska forskare om vad de skulle vilja satsa på om de hade de resurser som tills vidare saknas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar
 2. +
 3. Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad psykodynamisk och integrativ metod

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att arbeta med affektfobiterapi - En fokuserad ... av Jenny Svebeck (häftad).

Köp båda 2 för 599 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den stökiga psykiatrin : minnen, samtal, tankar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Uttömmande tillbakablick
  Boris Millgård, 26 maj 2015

  Från en man som arbetat i psykiatri och socialmedicin och förstår sammanhangen och hela problematiken. Utelämnade inga problemområden. Alla de som varit med från början kan bara instämma till slutsatserna.
  Svenska språkets mästare gjorde det igen!

 2. Den stökiga psykiatrin
  Susanne Baden, 18 maj 2015

  Visste inte mycket om psykiatri men blev väldigt intresserad efter att ha läst boken. Lättläst och mycket givande. Kan varmt rekommenderas!!!

 3. Intryck av "Den stökiga psykiatrin"
  Lars Sundin, 28 april 2015

  Mycket bra. Lättläst och tydlig, han är duktig han att skriva, Jersild. Att sedan inte alla omtalade "psykiater-fadäser" såsom i fallet Anna Odell inte nämns, ja han kan ju inte ta upp allt.

 4. Psykiatrin i Sverige
  Bo Brantmark, 6 april 2015

  Författaren har på ett insiktsfullt sätt skrivit en serie essäer med egna tankar kring psykiatrins utveckling kompletterat med en rad intervjuer med framstående företrädare för svensk psykiatri under de senaste decennierna. Betraktelsesättet är balanserat, nyanserat och undviker ensidiga ställningstagande. Boken förtjänar att läsas av envar som har intresse i området. Förutom det psykiatriska materialet får vi också en hel del självbiografiskt material av denne nu 80-årige författare

 5. En bok att rekommendera
  Per Holm, 1 april 2015

  Jersild lyckas mycket väl med att blanda självupplevda händelser i dokumentärform med oftast svårbegripliga psykiatriska skolor och riktningar på ett lättsamt och trevligt sätt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av P C Jersild