Bortom GMO : vetenskap och växtförädling för ett hållbart jordbruk (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2015-04-08
Upplaga
1
Förlag
Fri Tanke Förlag
Dimensioner
230 x 155 x 15 mm
Vikt
516 g
SAB
Qd
ISBN
9789187513749

Bortom GMO : vetenskap och växtförädling för ett hållbart jordbruk

(4 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2015-04-08
243
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Frågor som berör genmodifierade växter (GM-växter) väcker mycket känslor. Olika intressegrupper har ofta helt olika uppfattningar om dessa växters fördelar och nackdelar. Det är därför svårt för den som vill bilda sig en egen uppfattning i frågan att sålla ut oberoende information, baserad på objektiva forskningsstudier, från den stora mängd vinklade information som sprids.

I denna bok redogör Roland von Bothmer, Torbjörn Fagerström och Stefan Jansson, ledamöter i Kungl. Vetenskapsakademien, pedagogiskt och sakligt för forskningsläget. Framställningen är baserad på den stora mängd studier som utförts av offentligt finansierade forskare världen över och kan läsas utan specialkunskaper i ämnet. Författarna sätter in GM-växter i sitt historiska och politiska perspektiv, redogör för växtförädlingen i går och idag och blickar framåt och beskriver hur växtförädlingen kan bidra till ett hållbart naturbruk som tär mindre på jordens ändliga resurser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bortom GMO : vetenskap och växtförädling för ett hållbart jordbruk
 2. +
 3. Professionell klimatbevakning : guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning : guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bortom GMO : vetenskap och växtförädling för ett hållbart jordbruk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra sammanfattning, men akademisk ansats
  Per Kraulis (Stockholm), 20 maj 2015

  Bra sammanfattning av växtförädlingens bakgrund och nya tekniker, och även av läget för patent och äganderätt. Detta gör boken klart läsvärd.

  Den första, mindre bristen: Språket är litet för akademiskt. Det är inte direkt medryckande.

  Den andra och främsta bristen handlar om vägen framåt. Författarna tydliggör att EU:s inställning är ohållbar. Men de ha mycket litet att säga om hur det ska gå till att bryta upp det dödläge som råder. Strategin för de som vill använda GMO för... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna