Nätgranskning i samband med rekrytering: (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Arbetsliv i omvandling
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2018-08-23
Förlag
Lunds universitet, Media-Tryck
Medarbetare
Rosengren, Calle (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
145 g
ISBN
9789187521157
Nätgranskning i samband med rekrytering: (häftad)

Nätgranskning i samband med rekrytering:

Häftad Svenska, 2018-08-23
166
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
ATT REKRYTERARE OCH ARBETSGIVARE ANVÄNDER SIG AV INFORMATIONSSÖKNING OCH BAKGRUNDSKONTROLLER PÅ NÄTET ÄR ETT ALLT MER FÖREKOMMANDE INSLAG I REKRYTERINGSPROCESSER, BÅDE I SVERIGE OCH I ANDRA LÄNDER. DENNA TEXT VÄNDER SIG TILL SÅVÄL FORSKARE SOM YRKESVERKSAMMA OCH BEHANDLAR FRÅGOR OM HUR, NÄR OCH VARFÖR SÅDANA NÄTGRANSKNINGAR ANVÄNDS BLAND ARBETSGIVARE OCH REKRYTERARE I SVERIGE.

I REGEL GENOMFÖRS NÄTGRANSKNINGARNA OSYSTEMATISKT, SNABBT OCH UTAN KOPPLING TILL KRAVPROFILEN. DE SKÄL SOM REKRYTERARNA ANGER KAN KATEGORISERAS SOM: 1) PROCEDURMOTIV SOM HANDLAR OM ATT FÖRENKLA REKRYTERINGSPROCESSEN OCH HITTA UNDERLAG FÖR BEDÖMNING OCH URVAL, 2) ROLLMOTIV SOM KOPPLAS TILL FÖRESTÄLLNINGAR OM VAD DEN PROFESSIONELLA ROLLEN INNEBÄR OCH 3) SJÄLVFÖRVERKLIGANDE MOTIV SOM SPEGLAR ATT REKRYTERAREN UPPLEVER ANVÄNDANDET SOM ROLIGT ELLER BEKRÄFTANDE.

BLAND SÅVÄL POSITIVA SOM KRITISKA OMDÖMEN OM METODEN LYFTS TIDS-, OBJEKTIVITETSOCH RELIABILITETSASPEKTER FRAM. UTÖVER DETTA AKTUALISERAR NÄTGRANSKNINGAR OCKSÅ EN RAD ETISKA AVVÄGNINGAR SOM DISKUTERAS I ARTIKELN. AVSLUTNINGSVIS HAR FÖRFATTARNA SAMMANSTÄLLT EN CHECKLISTA FÖR REKRYTERANDE PERSONAL MED FRÅGOR SOM REKRYTERARE BÖR TA STÄLLNING TILL FÖRE ANVÄNDANDET AV NÄTGRANSKNINGAR FÖR ATT SÄKERSTÄLLA ATT DE, OM DE ANVÄNDS, GÖRS PÅ ETT MEDVETET, ETISKT OCH PROFESSIONELLT SÄTT.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nätgranskning i samband med rekrytering:
  2. +
  3. Migrantarbete inom jordbruket arbetsmiljö och arbetsvillkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Migrantarbete inom jordbruket arbetsmiljö och a... av Måns Svensson, Anders S Wigerfelt, Rustamjon Urinboyev, Ulla Nilsson, Margareta Littorin (häftad).

Köp båda 2 för 377 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Feministiskt tänkande och sociologi : teorier, begrepp och tillämpningar

    Anna Hedenus, Sofia Björk, Oksana Shmulyar Gréen

    I denna bok ges en presentation av feministiska teorier och begrepp samt fördjupande exempel på hur dessa tillämpas i forskning. Boken kan användas när kön, genus och feministiska perspektiv diskuteras specifikt, men också för att integrera dessa ...