Sällsamheter i den Svagiska Unionen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2020-03-16
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Åkerman, Tomas (form)
Dimensioner
248 x 230 x 15 mm
Vikt
806 g
SAB
Ibz Åkerman, Mats
ISBN
9789187543487
Sällsamheter i den Svagiska Unionen (inbunden)

Sällsamheter i den Svagiska Unionen

Inbunden Svenska, 2020-03-16
280
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad gör Herr Trompette på Mäster Germain Club Bridge Société? Och vart tog Mademoiselle Malconne vägen? Varför förföljer en grå Peugeot 403 den röda Galaxie Sunlinern? Bilen hade siktats vis motellet La Roue d'Or och senare dykt upp vid Korsa... Och hur passar den gäckande mullvaden "Grafar 00" in i den undflyende väven? Resan börjar i Primaborgen. Solen gnistrar genom lövverket och en man i hatt omfamnar en kvinna i rött. Det blir en sällsam färd genom den Svagiska Unionen.

Mats Åkermans bildvärld är magisk. Ett svunnet 50- eller 60-tal, med blänk i regnvåta gator, ljumt skinande neonskyltar, eller en svagt anad sol, filtrerad genom en fladdrande tyllgardin. Allt verkar så bekant, alla känner igen sig, men har någon varit där? Den Svagiska Unionen är en hel värld med specifika och namngivna stater, städer, kommunikationer och historia. Allt finns, allt stämmer, in i minsta lilla gränd på de otaliga målningar och kartor konstnären skapat.

Men här får vi också läsa Mats Åkermans bilder, de får liv, mänskligt liv. Vi möter ett antal omisskännliga karaktärer och så förstås, Rocco Rivarossi, den figur som spelar en stor roll i Mats Åkermans tidigare böcker "Retur" (2003) och A La Prima" (2010).

I SÄLLSAMHETER I DEN SVAGISKA UNIONEN får vi njuta av den mångfacetterade värld där dofter, miljöer, dialoger och intriger görs levande i bild och text.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sällsamheter i den Svagiska Unionen
  2. +
  3. Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättelser ur ett radioliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bibliotekarien i Magdeburg : och andra berättel... av Gunnar Bolin (inbunden).

Köp båda 2 för 496 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna