Vigeland : skulpturens kraft och känsla (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
169
Utgivningsdatum
2019-06-14
Förlag
Arvinius+Orfeus Publishing
Medarbetare
Steorn, Patrik (red.) / Andersson, Jens (form) / Li, Yanan (foto)
Dimensioner
290 x 215 x 20 mm
Vikt
1063 g
SAB
Ibz Vigeland, Gustav
ISBN
9789187543906

Vigeland : skulpturens kraft och känsla

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2019-06-14
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gustav Vigeland (1869-1943) en av den Skandinaviska konsthistoriens största och mest särpräglade konstnärer. Influerad av antiken, medeltiden, renässansens och inte minst Auguste Rodin, gick han likväl sin egen väg och bröt ny mark. Hans konst präglas av ett känslofyllt och dramatiskt formspråk, som skildrar människan och hennes livsskeden.

Konstmecenaten Ernst Thiel var konstnärligt och ekonomiskt betydelsefull för Vigeland. Det bidrog såväl till att konstnären kunde etablera sig och utveckla sitt konstnärskap. Thielska Galleriet har idag den största Vigelandssamlingen utanför Norge.

Vigelandsparken skulpturparken i Oslos Frognerparken blev Gustav Vigelands stora livsverk, med mer än 200 skulpturer. Här möter besökaren människans hela känsloliv, med uttryck av kärlek, ömhet men också mörka, erotiska och melankoliska sidor.

Fotografen Yanan Li har återbesökt Vigelands verk i Stockholm och Oslo. Med kamerans hjälp blir de imposanta och monumentala verken plötsligt intima och sköra. Boken ges ut med anledning av Vigelands 150-årsjubileum 2019. Gustav Vigelands skulpturer och skildring av livet har aldrig varit så nära och uttrycksfullt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vigeland : skulpturens kraft och känsla
  2. +
  3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »