Ramones i Sverige : världens första punkband skruvar upp tempot i folkhemmet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2022-12-07
Upplaga
2
Förlag
Premium Publishing
Dimensioner
238 x 233 x 19 mm
Vikt
1036 g
SAB
Ijz Ramones
ISBN
9789187581359

Ramones i Sverige : världens första punkband skruvar upp tempot i folkhemmet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2022-12-07
439
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rockhistorien är full av ögonblick som har ritat om kartan fullständigt. Söndagen den 15 maj 1977 är ett sådant datum. Det var då amerikanska Ramones ställde sig på Jarla t eaterns scen i Stockholm, gasade igång med Loudmouth och skrev svensk rockhistoria. När konserten var över hade stolarna förvandlats till pinnved och rusiga besökare gick de kommande veckorna ut och bildade det ena svenska punkbandet efter det andra. Det här är berättelsen om Ramones samtliga 19 spelningar i Sverige, vad de betydde och vad som hände, berättat av de som var med på plats. Möt ögonvittnen som Monte A. Melnick, Mickey Leigh, Matthew Lolya, Chips Kiesbye, Thomas Johansson, Mats Olsson, Dregen, Per Gessle, Nisse Hellberg, Nicke Andersson och The Nomads och många andra. Här speglas den svenska pressens ibland något yrvakna reaktioner ifrån hela landet. Återupplev mytomspunna gig på Jarlateatern, Domino, Dad's, Club Ron, Göta Lejon, Olympen, Isstadion, Hultsfred- och Skellefteåfestivalerna med flera. Även Oslo och Roskilde skildras! Boken är på 240 sidor och laddad med såväl set-listor som med grymma foton, varav många aldrig tidigare visade... Hey Ho Let's Go! Med denna nya upplaga medföljer ett unikt fotografi i format 15 x21 cm på Ramones från Göta Lejon den 28 augusti 1980. Fotot är tidigare opublicerat och är signerat av fotografen Per Lindén / Premium Rockshot!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ramones i Sverige : världens första punkband skruvar upp tempot i folkhemmet
  2. +
  3. Den siste teaterdirektören : berättelsen om Benny Fredriksson

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den siste teaterdirektören : berättelsen om Ben... av Johan Hilton (inbunden).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ramones i Sverige : världens första punkband skruvar upp tempot i folkhemmet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rock- och musikhistoria
    benfoto.se, 6 mars 2023

    En himlars bra bok om när new wave/punken kom in i Sverige.

Visa alla 1 recensioner