Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2015-09-07
Förlag
Mimer bokförlag
Översättare
Mikael Mosesson
Dimensioner
199 x 125 x 7 mm
Vikt
131 g
SAB
Cbcb
ISBN
9789187593536
Thomasevangeliet (häftad)

Thomasevangeliet

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2015-09-07
157
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Dessa är de gömda ord som den levande Jesus talade..."

Thomasevangeliet, även kallat "det femte evangeliet", hittades 1945 i Egypten. Det är inget evangelium i traditionell bemärkelse, eftersom det består endast av uttalanden av Jesus och dialoger mellan honom och hans lärjungar, och ingen berättande struktur finns kring de 114 vackra Jesusord, som här är samlade. Thomasevangeliet kan till ursprunget vara det äldsta av de idag kända evangelierna, men kan också vara av senare datum än de bibliska evangelierna, med vilka det har många paralleller. Det är svårtolkat och har av en del forskare ansetts tillhöra en gnostisk tradition, men detta har avfärdats av andra; något som tas upp i inledningen till denna nyöversättning.

Boken är upplagd så att varje Thomasord följs av Bibelns motsvarande texter. Samtliga paralleller i Bibelns evangelier finns även angivna i en tabell.

*

77
Jesus sade: Jag är Ljuset som lyser över alla. Jag är Alltet; Alltet har utgått ifrån mig, och Alltet har segrat i mig. Klyv ett trä: jag finns där. Res upp en sten, och ni skall finna mig där.

Joh. 8:12
Åter talade Jesus till dem, sägandes: Jag är världens Ljus; den som följer mig, han skall inte vandra i mörkret, utan han skall få livets ljus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Thomasevangeliet
  2. +
  3. 12 livsregler : ett motgift mot kaos

De som köpt den här boken har ofta också köpt 12 livsregler : ett motgift mot kaos av Jordan B Peterson (häftad).

Köp båda 2 för 246 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Thomasevangeliet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. thomasevangeliet
    hannah, 20 april 2018

    Uppbygglig bok. Min tanke om boken var bara Jesus uttalande och tankar. Men man fick dessutom följa forskningen, för att få fram vad allt bottnade i

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Mosesson