Mamma kom aldrig hem (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2015-08-27
Upplaga
1
Förlag
Kreagrafen
Medarbetare
Ceken, Michael (form)
Dimensioner
215 x 140 x 23 mm
Vikt
444 g
SAB
Hc
ISBN
9789187595158

Mamma kom aldrig hem

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-08-27
219
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
"Mamma kom aldrig hem" är en inträngande berättelse om att våga stanna upp och möta sig själv. Med en osviklig känsla för stämningar skildrar AC Collin en kvinna som i sökandet efter sin mamma tvingas avtäcka barndomens hemligheter. /Christine Falkenland, författare

Anna-Carin Collins debutroman fängslar från första början. På tät och kraftfull prosa bygger författaren ett modernt drama av förstklassigt psykologiskt snitt som berör läsaren. Huvudperson Linn går under några månader in i en process där hon tvingas syna sina sanningar och föreställningar. Hon möter skuggorna ur sitt förflutna: den omvårdande fadern, modern som lämnade man och barn för annat liv och så mannen som kallas för Mörkret. /Elisabet Norin, författare, kulturskribent och skrivarpedagog

Fotografen Linn drabbas av en synrubbning. Hon reser hem till Sverige och flyttar in i sitt barndomshem, ett kafé som har stått tomt i många år. En dag får hon ett livstecken från någon som lika gärna kunde vara död - mamma. Linn ställs inför valet att fortsätta fly eller stanna upp och våga möta sitt förflutna. Hon börjar i terapi och söker upp sin mor för att få veta sanningen, men det visar sig vara en annan än den hon har trott på hela sitt liv.

Det är som att höra ljudet av dominobrickor falla, en efter en. Det jag trodde var enstaka händelser utan samband hänger ihop.

AC Collin, född 1961, växte upp i Näsbypark norr om Stockholm. Mitt i villaidyllen låg föräldrarnas bensinstation och doften av bensin kom att bli hennes madeleinekaka. Det har inspirerat till romanmiljön där Linn växer upp, ett kafé. I övrigt är allt fiktion, med viss verklighetsförankring. AC Collin har fått flera utmärkelser för sina noveller. Mamma kom aldrig hem är hennes romandebut.

AC är utbildad skrivpedagog och arbetar som lektör och skrivlärare. Hon tar också emot klienter i samtalsterapi (psykosyntes). När hon inte arbetar eller skriver ägnar hon sig åt måleri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mamma kom aldrig hem
 2. +
 3. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

De som köpt den här boken har ofta också köpt De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel av Ruth Kvarnström-Jones (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mamma kom aldrig hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Under skinnet
  Åsa Forsman, 8 december 2016

  Det otroligt vackra omslaget suger in mig i berättelsen innan jag ens hade börjat läsa. När jag började så kunde jag inte sluta utan läst ut den på 2 dygn och hade med den överallt. Anna-Carins sätt att använda språket förtrollar och förför mig, hennes personporträtt och finess för hemligheter gör boken till något att uppleva - för alla. Tack för en fantastisk läsupplevelse!

 2. Skickligt berättad
  Jenny Forsberg, 7 december 2016

  "Mamma kom aldrig hem" är speciell. På ett bra sätt. Det är en skickligt berättad historia om en barndom och ett vuxenliv. En bok som berör och som jag verkligen kan rekommendera.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av A C Collin

 • På denna grund

  Anna Wahlgren, Caroline L Jensen, Ingemar Wiklund, A C Collin, Sköld Markus

  På denna grund är rysliga berättelser koncentrerade till ett hus fyllt av ondska. Ett tjugotal författare inklusive skräckdrottningen Caroline L Jensen, låter rädslor kräla fram ur husgrunden, vinden eller gungan ute i trädgården. Läs ett kapitel ...

 • Om ett lejon och andra berättelser från Mariefred

  Cecilia Hultberg, Solweig Massin, Bie Seipel, A C Collin, Eva Hammarström

  Våren 2015 utlyste Mariefreds och Gripsholms skrivargrupper en novelltävling på temat Mariefred. Sjutton noveller valdes ut och finns nu samlade i antologin "Om ett lejon och andra berättelser från Mariefred"--. I boken får du läsa om allt mellan ...