Lustans Tivoli (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2017-05-04
Upplaga
1
Förlag
Ordberoende Förlag
Dimensioner
178 x 108 x 16 mm
Vikt
139 g
SAB
Hc
ISBN
9789187595547
Lustans Tivoli (pocket)

Lustans Tivoli

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-05-04
59
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Birgitta Andersson är född 1943 på Söder i Stockholm. Hon har en bakgrund som prostituerad och kriminell, men har också arbetat som journalist och drivit egna företag. Vid 67 års ålder debuterade hon med den självbiografiska romanen Blondie hos Bokförlaget Lind & Co. Boken blev en succé och har sedan utgivningen 2010 sålt i närmare 90 000 ex och bland annat utsetts till Månadens Bok.

RECENSIONER:
"Jag har precis läst ut, "Lustans tivoli". Birgitta Andersson har gjort det igen!! En välskriven, fantastisk bok med ett driv som gjorde att jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Ensamheten hos Gitte som berörde mig, likaså den värme hon mötte dessa trasiga medmänniskor med. Jag fascinerades av hennes ständigt närvarande styrka och viljan att hela tiden gå vidare. Författarinnan höll min nyfikenhet vid liv genom hela boken."
Ulrika Lindeen

"Känns helt underbart att äntligen få läsa om en äldre kvinnas sex och passion i livet. Jag är 50+ och vet att det inte tar slut med sex och passionen i livet.
Ni får inte missa att läsa den här boken."
Evas bokblogg/Eva Bommelin

"I Birgitta Anderssons Lustans Tivoli lever 70-åriga Birgitta ett ordnat medelklassliv med en man som älskar henne. En dag dyker Ronny upp, en brutal man från hennes tidigare liv som prostituerad och kriminell, och han hotar henne. Birgitta slåss för sitt liv och när Ronny ligger livlös flyr hon till Köpenhamn. Där lever hon som hemlös och tiggare, aldrig mer att hon vill sitta i fängelse. "

"På gatan bland andra utslagna slipper hon kämpa med medelklassens koder. Här får hon också chans att leva ut den sexualitet som hon inte får i sitt äktenskap. Lustans Tivoli är en fri fortsättning på Birgitta Anderssons debut Blondie (2010). Det är samma raka, ruschiga språk i båda."
BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lustans Tivoli
 2. +
 3. Av egen kraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Av egen kraft av Lotta Lewenhaupt (inbunden).

Köp båda 2 för 251 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lustans Tivoli. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Obalanserad
  BookBeauty, 3 februari 2021

  Jag upplever en störande obalans i berättelsen. Den känslomässiga sidan av berättelsen är väl beskriven och känns äkta. De sexuella turerna däremot som att se på en gammal, trist porrfilm. När det känns som att hon är tvungen att inkludera hela den sexuella skalan blir det förutsägbart och tröttsamt.
  Tyvärr framstår också karaktärerna mer som karikatyrer än äkta människor.
  Språket, som är mycket enkelt, innehåller stereotypa skildringar och alldeles för mycket upprepningar. Det saknas djup, bredd och nyanser.

 2. Känslosam erotik
  Ulf Davidson, 2 september 2017

  En bok som visar hur en kvinnas trasiga bakgrund påverkar hela hennes liv på mer än ett plan. När hon får besök från det förgångna rämnar hela hennes tillvaro. Hon rymmer från sitt liv och försöker även rymma från sig själv ...

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Birgitta Andersson