Nattens paradis : svenska sällsamheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svenska sällsamheter
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2017-01-15
Förlag
Aleph Bokförlag
Medarbetare
Swedenborg, Emanuel (förf.) / Hartman, Gabriel Israel (förf.) / Berg, Per Gustaf (förf.) / Berger, Henning (förf.) / Fakir, Falstaff (förf.) / Wallengren, Axel (förf.) / Öberg, Hugo (förf.)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789187619052

Nattens paradis : svenska sällsamheter

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-01-15
181
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
--?Husch, sade han -- se, se! Och han fumlade med några knappar på väggen. Belätet reste sig morrande och knorrande, fjädrar surrade och hjul väste. Gestalten steg upp och glodde på mig med ett par grådaskiga ögonlinser. När därtill underkäken plötsligt föll ned med en smäll och visade ett gapande hål och bruna betar, ryggade jag tillbaka i avsmak. --?Ack, sade uppfinnaren -- det fattas ännu blott livsfluidet -- men vänta, vänta...

Aleph fortsätter sin exkursion i den svenska, ofta glömda fantastikens historia. Här finns berättelsen om studenten som blivit dömd att för evigt gräva i arkiven efter ett obefintligt dokument, som kan sona hans brott mot den gudomliga världsordningen. Hur går man tillväga för att dissekera en levande människa? Och Viktor Rydberg diktar virtuost om Den flygande holländaren. Som bonus finns en svavelosande kortroman om en djävul som residerar i Helsingfors, för att samla tretton prima själar åt sin storfurste.

Fantastik är dock inte bara skräck och fantasy. Här kan också läsas en skiss från 1735 på en roman som aldrig blev skriven -- men som skildrar ett stjärnornas krig mellan invånarna i solsystemet och våra grannar i världsrymden. Och vem trodde att den första egentliga science fiction-novellen på svenska, med 200 år på nacken, skulle handla om invånarna i atomernas mikrokosmos...?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nattens paradis : svenska sällsamheter
  2. +
  3. I dödens lustgård : svenska sällsamheter

De som köpt den här boken har ofta också köpt I dödens lustgård : svenska sällsamheter av Bram Stoker, Henning Berger, Zacharias Topelius, Axel Wallengren, Frank Heller (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »