Mörkrets makter : den unika versionen av Dracula (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
559
Utgivningsdatum
2023-04-17
Förlag
Aleph Bokförlag
Illustratör/Fotograf
Emil Åberg
Dimensioner
35 x 193 x 147 mm
Vikt
710 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789187619632
Mörkrets makter : den unika versionen av Dracula (häftad)

Mörkrets makter : den unika versionen av Dracula

Häftad,  Svenska, 2023-04-17
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mörkrets makter : den unika versionen av Dracula Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En unik och gåtfull version av Bram Stokers Dracula, publicerad i Sverige 1899 och bortglömd tills nyligen. Mörkrets makter är en tidig antifascistisk roman som kritiserar dåtidens pseudovetenskapliga rasism och varnar för kommande storkrig. Det är också en utmärkt gotisk skräckroman dubbelt så lång som Stokers original, med mängder av scener, karaktärer och handlingstrådar som inte förekommer i Dracula.

Greve Draculitz (som han kallas i boken) har för avsikt att sprida vampyrsläktet över världen och konspirerar med kungligheter och politiker för att skapa en ny världsordning där vampyrerna ska bli den nya härskande rasen -- de betraktar sig själva som nästa steg i mänsklighetens utveckling. Och i grevens slott vandrar den "vita damen", en underbart vacker kvinna som ständigt söker locka den unge advokaten Thomas Harker i fördärvet med sina "kyssar". Förutom inslagen av politisk satir och internationella konspirationer är Mörkrets makter betydligt mer våldsam och erotisk än Stokers original.

Mycket lite är känt om dess bakgrund. Varför skrevs den? Vem var signaturen A--e? Mycket tyder på att Bram Stoker själv hade något att göra med skapandet av denna version av Dracula, men stämmer det?

Både fans av klassiska Dracula och nya läsare har här en annorlunda berättelse att fördjupa sig i, med ett helt nytt slut. Den presenteras av författaren och förläggaren som upptäckte romanen, Rickard Berghorn, och en ledande expert på gotisk litteratur, professor Clive Bloom från England. Ytterligare ett förord har skrivits av den svenska Dracula-experten professor Ingmar Söhrman. Här finns också samtliga originalillustrationer av Emil Åberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mörkrets makter : den unika versionen av Dracula
  2. +
  3. Doktor Zimmertür volym 1, Doktor Z ; D:r Zimmertürs diagnoser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Doktor Zimmertür volym 1, Doktor Z ; D:r Zimmer... av Frank Heller (häftad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna