Vi (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-09-13
Förlag
Sekwa förlag
Översättare
Ulla Linton
ISBN
9789187648595

Vi E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2016-09-13

Styckköp

149
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Mitt förnamn Bao Vi uttrycker mina föräldrars önskan att skydda den allra minsta. Om man skulle göra en bokstavlig översättning heter jag "Dyrbara pyttelilla mikroskopiska". Jag har inte kunnat leva upp till mitt namn, ett öde som jag delar med de flesta vietnameser."

"Vi" är berättelsen om en flicka som skulle ha levt ett liv i skymundan och hennes väg ut i ljuset. Efter "Ru" och "Mãn" är Kim Thúy tillbaka med en ny skimrande och poetisk roman. I "Vi" bygger hon vidare på ett spår från debutromanen och återvänder till flykten från Vietnam. Här möter vi återigen Vietnams färger och smaker, exilens svårigheter men också rikedom, och ett sökande efter identitet vi alla kan känna igen oss i. Att läsa Kim Thúy är att lära sig se det vackra och goda i varje liten detalj.

KIM THÚY lämnade Vietnam som båtflykting tio år gammal och bor i dag i Montreal. Hon har arbetat som översättare, advokat och krögare men är numera författare på heltid. Debutromanen "Ru" gavs ut på svenska 2011 och två år senare kom uppföljaren "Mãn". "Ru" hyllades när den kom och Kim Thúy är i dag en av franskspråkiga Kanadas mest kända och folkkära författare. Även i Sverige fick boken ett fantastiskt mottagande av både läsare och press.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kim Thúy