Det goda hundägarskapet : från desperation till inspiration (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2013-12-03
Förlag
Vulkan
Dimensioner
210 x 147 x 15 mm
Vikt
390 g
SAB
Qdfja
ISBN
9789187669002

Det goda hundägarskapet : från desperation till inspiration

(26 röster)  |   Läs 12 recensioner
Häftad,  Svenska, 2013-12-03
245
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Åh vad jag längtade efter en hund. Jag såg framför mig långa promenader i skogen. En familjehund som skulle vara med oss överallt, som skulle bli en del av familjen. Men så fel jag hade! Läs historien om Mervis hund Kenzo, som vände uppochner på hela hennes tillvaro och var nära att få en enkelbiljett till hundhimlen. I denna bok delar Mervi med sig om sin hunds beteenden, sina misstag och egna erfarenheter som förtvivlad hundägare och med den återkommande frågan; Varför missförstår jag så ofta min hund? Mervi har genomfört hundratals konsultationer med hundägare och har en ständig dialog med hundägare runt om i världen med fokus på vardagsproblem och skillnaden mellan hunden som art och människans natur. Denna bok handlar om grunderna för en tydlig kommunikation, om ledarskap baserat på trygghet, snarare än på lydnad. Mervi ger en varm och hoppfull bild av förändringens kraft och tar upp de vanligaste dilemman som vi hundägare råkar ut för. Boken är fylld av praktiska exempel. Oavsett var du befinner dig med din hund kan du lyckas. Och utan våld eller obehag, bara genom att utgå från hundens instinkter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det goda hundägarskapet : från desperation till inspiration
 2. +
 3. Det goda hundägarskapet : valpinspiration

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det goda hundägarskapet : valpinspiration av Mervi Kärki, Gunilla Von Perner (häftad).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Det goda hundägarskapet : från desperation till inspiration. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra!
  Sara Sjöstedt (Holmsvattnet), 14 maj 2024

  Mycket bra bok där våld och godis inte ligger i fokus. Hoppas fler hundägare väljer att se hunden som den är. Tack!

 2. Inspirerande!
  Rebecca, 10 december 2021

  Jag läser inte mycket annars men slukade halva boken på en kväll.
  Så bra bok som får en att ändra tankesätt kring sitt hundägarskap till det bättre. Vi har nu applicerat metoden hemma och ser redan förändrat beteende på ett positivt sätt hos vår hund. Och matte/husse har också fått en mer rofylld vardag.

 3. Bästa boken
  Tina Sjögren, 13 juli 2021

  En lätt läst boken med mycket kloka ord alla hundägare borde läsa denna Finns så mycket att lära sig som hundägare och här får man aha upplevelser

 4. På rätt villkor
  Carin Öhman, 26 maj 2021

  Kommunikation kan vi alla, men vi behöver lära oss hundens kommunikation för att få det att fungera. Jag är så glad över denna bok. Liksom mina hundar! Tack!

 5. Bästa boken
  Lina, 12 juli 2018

  Alla borde läsa denna som har eller tänker skaffa hund! Bästa bok jag läst! Mycket inspirerande och tänkvärd. Läs läs läs!

 6. Bästa boken för nya o gamla hundägare

  Förstår du din hund. Tror du att hunden förstår dig. Då behöver du inte läsa boken. Är du däremot nyfiken på att lära dig mer o få ett härligt liv tillsammans med din hund, så ska du läsa denna bok. Det är ni värda.

 7. Informativ och utförlig
  Ingela Clarin, 4 april 2016

  Boken består av tre delar. I första delen får man uppleva alla problem författaren hade med sin hund, i del två presenteras "metoden" Amichien Bonding, och i del tre är det mer tips och trix. Jag upplevde boken som lite tjatig, samma saker upprepas många gånger, men å andra sidan sätter det sig verkligen då. Jag tycker att jag har lärt mig mycket av boken, och förstår vikten av lugn, konsekvens och tydlighet ännu mer nu.

 8. en bok till ALLA som har hund
  Mihály Matura, 30 oktober 2015

  Den bästa boken jag någonsin läste om hundägarskapet, en icke-skuldbeläggande, rådgivande, inspirerande bok som koncentrerar på den absolut viktigaste; hur vi förstår vår hund bäst och hur vi gör att hunden skall förstå oss och vår värld.
  Ett MÅSTE.

 9. Fantastisk bok!
  Hanna Mörberg, 3 mars 2014

  En fantastisk bok som verkligen beskriver den desperation man kan känna ibland när man har hund och inte riktigt vet hur man ska göra.. man får en helt ny synvinkel :)

 10. En bok även för dem utan hund
  Johan, 1 mars 2014

  Underhållande och inspirerande! För mig, som inte har hund gav boken värdefull kunskap om hur vi människor kan hantera möten med hundar på ett mer avslappnat och naturligt sätt.

 11. Inte alltid lätt - trevligt med hjälp på traven
  Hundkompis, 28 februari 2014

  Vem har sagt att det skall vara lätt att ha hund - trevligt med hjälp på traven!
  Lättläst, konkret, beskrivande och inspirerande är denna bok om hundägarskap. Med fokus på det som kan vara svårt i relationen mellan människa och hund. Har men en stor, älskad hund som är osäker med andra människor, rädd för smällare och luftballonger så behöver man konkreta tips! Mervis egen historia inger hopp. Boken blir för mig just det den är tänkt att vara - en källa till inspiration. Jag har läst den ... Läs hela recensionen

 12. En underbar bok för oss hundälskare! Vi får verkligen...
  hundens bäst vän, 9 januari 2014

  En underbar bok för oss hundälskare! Vi får verkligen vara med Mervi och hennes Kenzo på deras "resa"från ett stressat och förtvivlat samspel till en harmonisk och kärleksfull tillvaro. Man blir så berörd av att läsa Mervis historia där hon verkligen utlämnar sig, familjen och sina hundar. Vi hundägare som har problem eller undrar varför hunden gör si eller så får konkreta svar och tips på hur vi med en lugn, vänlig, kärleksfull metod kan lära oss att hjälpa hunden i en värld den inte förstår... Läs hela recensionen

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo