Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2015-11-18
Upplaga
1
Förlag
Nordic Academic Press
Medarbetare
Johansson, Magnus (ed.), Righard, Erica (ed.), Salonen, Tapio (ed.)
Dimensioner
227 x 154 x 30 mm
Vikt
607 g
SAB
Oab
ISBN
9789187675737
Social transformations in scandinavian cities : nordic perspectives on urban marginalization and social sustainability (inbunden)

Social transformations in scandinavian cities : nordic perspectives on urban marginalization and social sustainability

Inbunden Engelska, 2015-11-18
199
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
De skandinaviska länderna förknippas som regel med en omfattande offentlig sektor och låga fattigdomstal. Under de tre senaste årtiondena har detta dock kommit att förändras, och städer i Skandinavien delar nu många av de problem och utmaningar som vi känner från städer i andra delar av västvärlden. Hur hanterar välfärdsstaterna dessa globala samhällsomdaningar?

I boken Social Transformations in Scandinavian Cities belyser forskare förändringarna av social hållbarhet och socialt sönderfall i skandinaviska städer. De bidrar med teoretiska och empiriska analyser av hur migration, ojämlikhet och boendesegregation formas av nationell och lokal politik, och hur detta återspeglas i det urbana landskapet i Danmark, Norge och Sverige.

Författarna utmanar den gängse bilden av Skandinavien som jämlikt och fridfullt. Arbetslöshet, kriminalitet och undermåliga skolresultat i etniskt och socio-ekonomiskt segregerade bostadsområden är välkända problemområden som sedan 1990-talet bemöts genom urbanpolitiska åtgärder. I boken Social Transformations in Scandinavian Cities visar forskarna hur detta manifesterar sig i skilda Skandinaviska städer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Social transformations in scandinavian cities : nordic perspectives on urban marginalization and social sustainability
  2. +
  3. Empire of Pain

De som köpt den här boken har ofta också köpt Empire of Pain av Patrick Radden Keefe (häftad).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna