Att forma vår framtid (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2015-12-29
Förlag
Nordic Academic Press
ISBN
9789187675935
Att forma vår framtid (e-bok)

Att forma vår framtid E-bok

Bioteknikens möjligheter och problem

E-bok (EPUB), Svenska, 2015-12-29

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Människans livsvillkor har förändrats dramatiskt genom historien i takt med att tekniken utvecklats. Ny kunskap ger nya möjligheter. Föräsndringen kommer med all säkerhet att fortsätta. Men hur?

År 2003 förklarade The International Human Gemone Organisation att arbetet med att kartlägga människans arvsmassa hade förverkligats snabbare än förväntat. Därmed öppnades möjligheter att än en gång förändra människans livsvillkor, och på ett mera grundläggande sätt än tidigare. Nu kan vi inte bara förändra vår omgivning utan dessutom med genteknik och nanoteknik påverka vad en människa är. Den möjligheten är en etisk utmaning.

Vad betyder riskbedömningar, etik, livsåskådningar och kulturella föreställningar när vi väljer hur den nya tekniken ska användas? Att forma vår framtid belyser dagens arbete med stamcellsforskning och nanoteknik. Texterna diskuterar frågor som hantering av genetisk information, kommersialisering och postgenom forskning i ett globalt perspektiv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Etik och genteknik

    Andrén Carl-Gustaf, Görman Ulf

    Kloning, genterapi, genmodifiering och stamcellsforskning är ord och begrepp som under senare år införlivats i vårt ordförråd. Många förhoppningar knyts till nya möjligheter de erbjuder. Men hur bedömer vi användningen av dem och vad bestämmer vår...

  • Visioner, vägval och verkligheter

    Andrén Carl-Gustaf

    »En högtidsstund för kalenderbitare med högskolan som specialintresse, en reflekterande analys från en akademiker med unikt bred karriär eller ett tänkvärt, uppfordrande inlägg i den aktuella högskoledebatten? Carl-Gustaf Andrén lyckas erbjuda all...