Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2016-11-15
Förlag
Världsbild Förlag AB
Dimensioner
230 x 160 x 25 mm
Vikt
632 g
SAB
Dokb
ISBN
9789187703119

Livet - en fråga om kärlek : om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-11-15
302
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kärlekens frigörande och helande kraft

Det finns ingen drivkraft som är så grundläggande som längtan efter kärlek. Samtidigt finns det nog inget som är så missförstått. För det mesta blandar vi ihop den mänskliga frigivande kärleken med förälskelsens självupptagna begär. Dessa två slags sympatier och förhållningssätt står i motsättning till varandra på livets alla områden. Att genomskåda och lära sig skilja på hur dessa två krafter verkar i det egna medvetandet och i omvärlden är avgörande för all mänsklig utveckling och för att skapa livgivande relationer och en fredligare värld.

Med utgångspunkt i Martinus (1890-1981) andliga vetenskap - som ger en överblick över livets bärande logiska och kärleksfulla struktur - erbjuds med hjälp av utvecklingstanken, bland annat via reinkarnation och karma, en större förståelse för äktenskapets kris, för nya samlevnadsformer, fysiska och psykiska sjukdomar och individernas olika moraliska standard. Med beskrivningen av övermedvetandet, i vilket vi lagrar alla erfarenheter och talanger från liv till liv, ges en djupare förklaring till den allt snabbare förvandlingen av värderingar, relationer och livsstil.

I boken sätter Sören Grind bland annat in anknytningsteorin i ett reinkarnationsperspektiv och visar att de utmaningar vi möter under barndomen kan ses som djupt meningsfulla. Med inblick i en kosmisk psykologi - som visar hur alla livserfarenheter på lång sikt bidrar till utvecklingen av vår kärleksförmåga - kan vi få en avgörande överblick och vägledning i de stora förändringar som sker både inom oss, i samhället och i en globaliserad värld. Kompletterat med egna erfarenheter och fallbeskrivningar, bidrar Sören i Livet - en fråga om kärlek till en upplevelse av mening, och till insikter och redskap som kan bistå vår mänskliga utveckling.

Sören Grind, född 1954, är verksam som privatpraktiserande psykolog, föreläsare och författare. Efter 30 år med verksamheten Solsökehem, kursgård och psykologmottagning, i Sunnansjö, Sverige, är Sören sedan 2015 bosatt och verksam i Klint, Nykøbing Sj., Danmark.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet - en fråga om kärlek : om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Livet - en fråga om kärlek : om mänsklig utveckling i ett reinkarnationsperspektiv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla borde läsa
  Roger Jansson, 26 april 2017

  Mycket tänkvärd och välskriven bok. Tankar som verkligen kan förändra världen till det bättre.
  Skulle kunna använda den som min bibel.

 2. Mycket tänkvärt
  Birgit Eriksson, 12 april 2017

  En bok, som jag inte kunde sträckläsa. Den satte igång min egen tankeverksamhet. Författaren, psykolog, tog exempel från sitt eget liv och även några anonyma från sin praktik.. En del sätt att hantera livet visade sig mindre lyckade. Andra var sådana jag vill öva för att de kan bli naturliga för mig..

Visa alla 2 recensioner