Livets Bog. Del 1 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Tredje testamentet (del 1)
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2018-07-03
Förlag
Världsbild Förlag AB
Dimensioner
240 x 150 x 15 mm
Vikt
719 g
SAB
Cnd
ISBN
9789187703140

Livets Bog. Del 1

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-07-03
389
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Livets bok* är Martinus stora, centrala verk. Naturen är den egentliga livets bok, vars språk människan håller på att lära sig förstå. Det sker bl.a. genom vetenskapens rön. Men kunskap är inte bara en fråga om fysiska fakta. Vi står inför en ny kunskapshorisont - insikten om att världsalltets materier och energirörelser är uttryck för liv och medvetande. Människan ingår själv som en oundgänglig, levande del i naturen, där allt är livsyttringar i ett levande kosmos.

Livets bok ger grunderna till en vetenskap om livet. Den redogör för de principer som möjliggör vår livsupplevelse. Den visar hur vår existens är förbunden med naturens helhet och hur vi skapar vår framtid - vårt öde - genom vårt sätt att tänka och handla i dag. Vi befinner oss i utveckling, på väg att bli riktiga människor. Principen om "den starkares rätt" undergrävs till förmån för en växande human livsinställning. Vår tids mörka världshändelser är födslovåndorna för en framtida ljus världskultur som kommer att omvälva livet för oss alla.

*Livets bok är på svenska, men utges även i Sverige under sin danska originaltitel Livets Bog. Titeln är en internationellt enhetlig benämning. Verket är i sju delar och innehåller tolv färgplanscher. Alla delarna är inbundna. Del 1 är en inledning till verket och samtidigt den mest upplysande introduktionen till Martinus kosmologi.

Ur innehållet:
Företal
Världssituationen
Den gudomliga skaparprincipen
Den nya världsimpulsen
Ett internationellt världsrike under skapande
Jordmänsklighetens mottaglighet för den nya världsimpulsen
Från djur till människa
Världsalltets grundenergier
Grundenergierna och tillvaroplanen
Utveckling - Åtta symbolplanscher med förklaringar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livets Bog. Del 1
 2. +
 3. Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förd bakom ljuset : lurendrejeri i vår tid av Daniel Simons, Christopher Chabris (inbunden).

Köp båda 2 för 678 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livets Bog. Del 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kosmiskt Mystik
  Gabriele Kloos, 1 augusti 2023

  Martinus ger mig en översikt vad livet, mitt liv bland alla ANDRA liv, betyder. Släng alla monoteistiska "religioner" och ångesten som medföljer med dom. Vi är här för att lära oss, att växa, utveckla, testa....
  VI ÄR INTE HÄR FÖR ATT STRAFFAS ELLER STRAFFA ANDRA. 🌈

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Martinus