Mitt bland stjärnor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2016-03-18
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Illustratör/Fotograf
Olof Landström
Dimensioner
255 x 225 x 5 mm
Vikt
414 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187707254
Mitt bland stjärnor (inbunden)

Mitt bland stjärnor

(55 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-03-18
119
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"De bästa barnböckerna kan man slita på länge. De har en kvalitet i text och bild som gör att man inte blir uttråkad av att läsa om dem. En sådan klassikerpotential har poeten Lotta Olssons och illustratören Olof Landströms svindlande, poetiska färd genom världen."
Yukiko Duke, Vi Läser

""Mitt bland stjärnor" har blivit evolutionär och existentiell bilderbokspoesi på hög nivå. De filosofiska och humoristiska stilpoängerna avlöser varandra i text och bild, tonlägena växlar mellan högt och lågt, ibland i parallella men ofta i kontrasterande rörelser mellan text och bild."
Ulla Rhedin, Dagens Nyheter

"Det här är en väldigt fin presentbok ...
Ingalill Mosander, SVT Go'kväll

Mitt bland stjärnor rymmer livets märkvärdighet: från universums oändlighet till loppan i rävens svans. Lotta Olssons poetiska text tillsammans med Olof Landströms varma och humoristiska illustrationer gör Mitt bland stjärnor till en bilderbok för alla åldrar.

Här är havet. Här är vinden.
Här är mjuka mammakinden.
Här är fågelpappans mask.
Här är sol och snö och slask.
Här är allt för första gången:
skrattet, gråten, fågelsången.
Här är dagen som ska gry.
Allas värld är alltid ny.

Lotta Olsson är prisbelönad poet och författare som skriver både för barn och vuxna. Mitt bland stjärnor är hennes första samarbete med Olof Landström som är en av Sveriges främsta barnboksillustratörer.

"Med enkla, rimmade verser lyckas Lotta Olsson få oss att bli varse det mirakel som livet på jorden innebär och naturens under i form av ständig förnyelse. Mitt i det oändliga universum. En svindlande läsupplevelse!"
Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Få behärskar rim och rytm som Lotta Olsson och här famnar hennes bilderbokspoesi över livets mirakel. /.../ Boken är en fröjd att läsa högt och bjuder in till fortsatta samtal om hur livet på jorden faktiskt uppstod och om miraklet människan"
Sara Segraeus, Folkbladet

"Lättförståelig och spännande för nyfikna barn."
Malin Landegren, Nerikes Allehanda

"Det är en mycket finstämd bilderbok som på ett härligt vis svänger mellan högt och lågt, precis som livet självt. Det jag bland annat tycker så mycket om i boken är att den berättar, men aldrig blir övertydlig. Fantasin, ordleken, de finurliga rimmen och bildskapandet låter läsaren få fortsätta att tänka själv. Tänk om det var precis så här det är och var! Det är i ärlighetens namn inte så ofta jag genast vill läsa om en recensionsbok, men den här har jag läst om och om igen av ren och skär lust och förtjusning!"
Smålandsposten

"nästan ofattbart poetiskt och känslomättat om livets uppkomst och det mirakel allt levande på jorden är. Alla barn (och deras vuxna) borde få uppleva sån här litteratur!"
Anna Matzinger, Vi Föräldrar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mitt bland stjärnor
 2. +
 3. När vi blundar

De som köpt den här boken har ofta också köpt När vi blundar av Lotta Olsson, Olof Landström (inbunden).

Köp båda 2 för 243 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Mitt bland stjärnor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt fin
  Jenny, 24 februari 2021

  Läser den för min lilla dotter och blir lite rörd varje gång. Hon förstår inte allt men texten har en vacker melodi som även hon kan följa. En helt fantastik bok.

 2. Bästa barnboken. Ever!
  The Digest Reader, 22 september 2017

  En favorit både för vuxen och barn.
  Tröttnar aldrig att läsa och min son tröttnar aldrig att höra.
  Står sedan inköp på favorithyllan hemma!

 3. Ren kärlek till språket
  Mathias Lindroth, 24 september 2016

  Med fina bilder, fina ord och härlig melodi rimmar vi oss genom universum. Det går som en dans att högläsa den och alla lär sig något under tiden.

 4. Konstnärligt mästerverk
  Irene Möller, 9 september 2016

  Tänk att en berättelse om hur jorden blev till kan göras så lyrisk och vacker! Både text och bild ger en rik upplevelse.

 5. underbar högläsning
  Bodil , 29 augusti 2016

  stor poesi och ändå lättillgängligt med fantasi i illustrationer, en fin kvällslektyr för treåring OCH hennes pappa. Fantasi som ger perspektiv!

 6. Stjärnor
  Christina Lindbo, 16 maj 2016

  Mycket omtyckt av vårat barnbarn och av oss vuxna.
  Äntligen en bok om hur jorden å livet kom till.
  Hoppas det kommer fler.

 7. Underbar bok!
  läst mycket, 8 maj 2016

  En helt fantastisk liten pärla bland böcker! Mina barn (20&21) slängde sig över den och läste med värme i rösterna för varandra och log och slungades tillbaka i tiden till sin barndom. Det var nästan då att jag fick läsa den som gonattsaga :) .Man blir varm i sitt hjärta!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av författarna