Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
890
Utgivningsdatum
2021-03-24
Förlag
Timbro förlag
Översättare
Barbro Ahlström, Carl Johan Ljungberg
ISBN
9789187709678
Frihetens grundvalar (e-bok)

Frihetens grundvalar E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-24

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I Frihetens grundvalar formulerar F.A. Hayek ett av alla tiders mest övertygande försvar för det fria och öppna samhället. Han analyserar frihetsbegreppets utveckling och välfärdsstatens framväxt och utvecklar teorin om den spontana ordning som uppstår när individer fritt f å r konkurrera med sina idéer. Frihetens grundvalar är en ymnig källa till argument för frihet och mot förtryck. För det småskaliga och spontana mot det storskaligt planerade. Och en ständig påminnelse om politikens begränsningar och vikten av att tygla statens makt .

Frihetens grundvalar är F.A. Hayeks magnum opus. Den gavs ut första gången 1960 och fick sin första svenska översättning 1983. Denna utgåva innehåller ett uppdaterat förord av Johan Hakelius. Friedrich Hayek (18991992) är en av 1900-talets intellektuella giganter. Han hade doktorsexamen från Wien i både juridik och statsvetenskap, men det var som en av de ledande ekonomerna inom den österrikiska skolan som han vann berömmelse. Åren 19311950 var han professor vid London School of Economics och han var även verksam vid universiteten i Chicago och Freiburg. Hayek tilldelades 1974 Riksbankens ekonomipris till Alfred Nobels minne.

"Den största faran i dag är att man, när ett mål väl uppfattas som legitimt, förutsätter att även medel som strider mot frihetens principer kan utnyttjas fullt legitimt."
F.A. Hayek

"Ett av 1900-talets tio bästa facklitterära verk."
NATIONAL REVIEW
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »