Bakom garden - ett boxarliv i tio ronder (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (116.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Åsa Sandell
Utgivningsdatum
2015-06-16
Förlag
A Nice Noise
ISBN
9789187725760

Bakom garden - ett boxarliv i tio ronder Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2015-06-16

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det är en väldigt, väldigt, väldigt bra bok, tycker jag." Yukiko Duke, Gomorron Sverige

Bakom garden handlar om fighterna, träningen och en stenhård kamp för att slå sig fram både i och utanför ringen. För att få gå matcher, för att möta och bemästra kärleken, som även den kan vara brutal och våldsam.

Åsa Sandell berättar öppet och rakt på om sin idrottskarriär med mot- och medgångar och vändningar i livet, både privat och inom idrotten. Om uppväxten i Örebro med en framgångsrik basketkarriär som avslutades abrupt. Om livet i Skåne där en lapp i en butik kom att förändra hennes liv, om hur hon började boxas som 28-åring och inledde proffskarriären först vid 37 års ålder. I New York.

"Är du rädd för att lyckas Åsa?" frågar en tränare henne i ungdomen och i åratal kämpar hon med att finna ett acceptabelt svar. Bakom garden är en bok om att slå sig fri. Rent bokstavligen och på många arenor.

Extramaterial - Efter matchen
Bakom garden utkom i pappersformat 2009. Ljudboken, från 2015, inkluderar ett nyskrivet kapitel om livet efter boxningskarriären och ett författarsamtal om bland annat varför boken skrevs, om karriär och föräldraskap sent i livet och tankar om boxarlivet till livets ände.

Sagt om boken
"Hennes rappa, lättlästa och spännande bok om livet i boxningsringen ger åtminstonne mig som kvinna inspiration att vinna egna fighter."//Maria Küchen, Amelia

"GULD - hur många självbiografier av gravida proffsboxare har ni läst? Ärligt och närmast chockande självutlämnande." //Magnus Sjöholm, Dagens Nyheter

"En värld där en förlovningsring kan vara farligare än en boxningsring."

//Klas Östergren, Helsingborgs Dagblad

"Bakom garden är journalistiskt effektiv med korta, kärnfulla meningar som rör sig elegant mellan storslagen historia och tvivlande vardag." //Viktoria Jäderling, Aftonbladet

Om författaren
Åsa Sandell, född 1967, började boxas när hon var 28 år. Efter fyra SM-guld och ett EM-guld inledde hon en proffskarriär, 37 år gammal. Åsas mest uppmärksammade match - mot Muhammad Alis dotter Laila Ali i december 2005 - gjorde henne rikskänd.

Åsa är numera gift och bor med sin familj på Kungsholmen i Stockholm och arbetar som skribent, föreläsare, moderator och boxningstränare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Sandell