Utveckla ledarskapet : fakta, inspiration och reflektioner (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2016-10-01
Upplaga
1
Förlag
SISU Idrottsböcker
Dimensioner
216 x 182 x 15 mm
Vikt
535 g
ISBN
9789187745973

Utveckla ledarskapet : fakta, inspiration och reflektioner

Häftad,  Svenska, 2016-10-01
184
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att utöva ledarskap inom idrott är en spännande men många gånger komplex och utmanande uppgift. Detta oavsett om du leder dig själv, individer, lag eller organisationer på förenings-och förbundsnivå eller kallar dig för tränare, coach eller ledare.

Boken Utveckla ledarskapet - fakta, inspiration och reflektioner vill visa på ledarskapets komplexitet och olika infallsvinklar genom att låta några författare skriva om ledarskap utifrån sina olika perspektiv. Vi hoppas att dessa olika kapitel ska ge dig såväl tankar, inspiration, verktyg och fakta för att kunna reflektera kring, vårda och utveckla ditt eget ledarskap.

Kapitlet Att vara tränare - förutsättningar och lärande av Susanne Meckbach inleds med en allmän introduktion om ledarskap. Kapitlets behandlar också olika svårigheter i idrottens ledarskap och vilka olika kunskaper en tränare behöver för att hantera det komplexa ledarskapet. Kapitlet avslutas med att behandla tränares lärande och hur tränare kan arbeta med sin egen kompetensutveckling.

Kapitlet Obekväma ledare utvecklar idrotten av Stefan Falk ger dig beprövade praktiska metoder och verktyg för att hjälpa dig bli en fantastisk ledare i idrottens värld. Kapitlets första del tar upp vikten av att du som ledare är utvecklingsinriktad, både vad gäller din egen och dina aktivas utveckling. Dessutom beskrivs fyra nedärvda behov och beteenden som på olika sätt begränsar din förmåga att vara en bra ledare. Avslutningsvis får du ta del av ett antal konkreta verktyg och metoder för att utveckla dina aktiva och den verksamhet du är satt att leda.

Kapitlet Ledarskap som skapar hög prestation över tid av Per-Olov Ström redogör inledningsvis för de olika framgångsnycklar som utgör viktiga beståndsdelar i vad han kallar högpresterande system. Fokus flyttas sedan mot förändring och hur man som ledare kan förstå och hantera komplexiteten i förändringsprocesser på en organisatorisk nivå. Avslutningen är mer praktiskt orienterad och låta dig ta del av en modell för organisatorisk förändring - högpresterande strategi - som visar hur du ska förstå och bruka den i din egen kontext.

Kapitlet Hållbart ledarskap ur ett tränar- och coachperspektiv av Marte Bentzen och Göran Kenttä. Syftet med kapitlet är att presentera och diskutera teoretiska och praktiska frågor på ett sätt som främjar ett långlivat och hälsosamt ledarskap med fokus på tävlingsidrotten. Författarna utgår från det förenklade antagandet att «en coach som mår bra» sannolikt är mer framgångsrik och långlivad i jämförelse med en coach som mår dåligt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utveckla ledarskapet : fakta, inspiration och reflektioner
  2. +
  3. Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med världens mest älskade sport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vem dödade min fotboll? : en uppgörelse med vär... av Simon Bank (inbunden).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »