Kanalerna i De Kooi : en berättelse om motstånd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2020-09-14
Förlag
Verbal Förlag
Dimensioner
216 x 143 x 22 mm
Vikt
403 g
SAB
Koafh-ga.54,Lz Klepke, Martin
ISBN
9789187777974
Kanalerna i De Kooi : en berättelse om motstånd (inbunden)

Kanalerna i De Kooi : en berättelse om motstånd

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-09-14
249
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Kanalerna i De Kooi är en viktig, läsvärd, välskriven, lättläst och fruktansvärd historia om mod, smärta och offer. (Torkel Lindquist, BTJ-häftet nr 20/2020. Helhetsbetyg: 5)

Stadsdelen De Kooi i Leiden. Livet pågår som vanligt när Tyskland ockuperar Nederländerna på bara fem dagar. Framtidsdrömmar och kärlek förbyts i censur och förtryck. Martin Klepkes far flyr till Sverige, men krigsåren ska för alltid prägla familjen.

Martin Klepke reser tillbaka till sin barndoms stad och söker människorna som befolkar historien: faster Annie som spred illegala tidningar, farmors syster Dien som gömde människor i sin affär, tante Co som överlevde Ravensbrück och Dachau, oom Bart som satt fyra år i arbetsläger. Släktingarna i förödelsens mitt blir också en påminnelse om hoppet.

Kanalerna i De Kooi är en finstämd skildring som kretsar kring skuld och ansvar, ärr och tystnad. Ett drabbande porträtt som slår skuggor in i vår tid.

Martin Klepke (f. 1955) är politisk redaktör för tidningen Arbetet (tidigare LO-tidningen). Han medverkar regelbundet i SR:s Godmorgon världen! och bland hans tidigare böcker märks I väntan på en lever (Norstedts, 2003).
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kanalerna i De Kooi : en berättelse om motstånd
 2. +
 3. Mysteriet Malcolm Munthe : Churchills agent i Norden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mysteriet Malcolm Munthe : Churchills agent i N... av Anders Johansson (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Kanalerna i De Kooi : en berättelse om motstånd. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fruktansvärt och viktigt!
  Kicki Andringa Lundqvist, 5 oktober 2020

  En fruktansvärd historia, men så viktig!
  Boken belyser inte enbart hur det var i arbets- och koncentrationslägren utan även hur man hade det i ett ockuperat land under kriget, i detta fall NL. I fem långa år! Och i författaren fall med släkt som engagerade sig i motståndsrörelsen...
  Dessutom får man följa Martins pappa, när han tillsammans med en god vän kände att det var dags lämna NL, våren -39, när det började osa mer och mer i Europa!
  Läs! Läs! Läs!

Visa alla 1 recensioner