Greta går på kalas (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Greta (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
29
Utgivningsdatum
2020-04-10
Upplaga
1
Förlag
Lumenos Förlag
Illustratör/Fotograf
Anna Avellan
Dimensioner
237 x 176 x 8 mm
Vikt
265 g
SAB
Hcf
ISBN
9789187855566

Greta går på kalas

Inbunden,  Svenska, 2020-04-10
135
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Greta går på kalas - En bok om Downs syndrom

Greta är eld och lågor, för hon har blivit bjuden på kalas! Då får man klä sig i sin finaste klänning, äta tårta och så finns det paket! Kanske är det extra spännande för Greta. Hon har nämligen något som heter Downs syndrom. Men vad händer egentligen på kalaset? Vart tar Greta vägen?

Följ med Greta på kalas och lär dig mer om Downs syndrom - och teckenspråk!

En ovärderlig bok att använda till hjälp att berätta om vad Downs syndrom innebär, både för föräldrar, syskon och skolpersonal, samt det vetgiriga barnet. Det är också en fin berättelse om att gå på sitt första kalas.

I den här varma boken möter vi Greta, som har Downs syndrom. Greta går i en vanlig skola och i boken Greta börjar skolan fick vi följa henne när hon började skolan, lära oss mer om vad det innebär att ha Downs syndrom, om svårigheter, hjälpmedel och hur det fungerar. Det får vi veta även i denna bok, där Greta har blivit bjuden på sitt första kalas, till en flicka som går i hennes klass. Det här är en viktig bok som ger enkel faktainformation om vad det innebär att ha Downs syndrom och förklarar på ett lättfattligt och fint sätt. Med i boken finns också ett antal exempel på illustrerat teckenspråk som är spännande för läsaren.

FÖRFATTAREN Jeanette Toivonen bor på Åland med sin familj. Då ett av hennes barn har Downs syndrom föddes tanken till böckerna om Greta, att berätta för andra barn vad det är och vad det kan innebära att ha Downs syndrom. Jeanette är utbildad barnskötare och arbetar i skolan när hon inte skriver böcker.

ILLUSTRATÖREN Anna Avellan är uppväxt i Borgå och utbildad konservator samt socionom. När hon inte illustrerar arbetar hon som handledare för vuxna med funktionsnedsättning i arbetslivet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Greta går på kalas
 2. +
 3. Greta börjar skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Greta börjar skolan av Jeanette Toivonen (inbunden).

Köp båda 2 för 275 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jeanette Toivonen

 • Greta börjar skolan

  Jeanette Toivonen

  Det är en spännande dag för Greta idag. Hon ska äntligen börja i skolan! Hennes storasyster Anna tycker också det ska bli spännande, men lite nervöst också, för hur ska det gå när kompisarna upptäcker att Greta är lite annorlunda? Greta har nämlig...

 • Greta får ett syskon

  Jeanette Toivonen

  Greta får ett syskon - En bok om Downs syndrom Gretas mamma är tjock. Jättetjock! Det ser nästan ut som att magen ska sprängas när som helst. Eller som att hon har en fotboll, nej, badboll, under tröjan. Mamma säger att Greta ska få ett syskon, at...