Linda och Valentin. Samlade äventyr 2 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Linda och Valentin samlade äventyr (del 2)
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2014-09-22
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Björn Wahlberg
Originaltitel
VALÉRIAN ET LAURELINE: L-Intégrale, Volume 2
Medarbetare
Sparring, Peter (red.)
Illustratör/Fotograf
Jean-Claude Mézières
Dimensioner
295 x 225 x 10 mm
Vikt
977 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861024
Linda och Valentin. Samlade äventyr 2 (inbunden)

Linda och Valentin. Samlade äventyr 2

(29 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-22
299
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Med äventyren Stjärnlös värld, Kampen om Teknorog och Härskarens fåglar.

I del två av samlingsutgåvan av Linda och Valentins äventyr besöker våra rumtidsagenter tre världar och kulturer som befinner sig i akut kris, var och en på sitt sätt. På månen inuti den ihåliga planeten i Stjärnlös värld pågår ett evigt krig mellan kvinnor och män, vilket är på väg att förorsaka ett helt planetsystems undergång.
Till den resursrika planeten Teknorog, som av det jordiska galaktiska imperiet utsätts för intensiv exploatering, återvänder oväntat planetens urinvånare aflololerna, som hade antagits vara utdöda. Snart tvingas Linda och Valentin välja sida i Kampen om Teknorog. Och i Härskarens fåglar, denna samlings tredje äventyr, tvingas en hel världs befolkning att ägna all sin vakna tid åt att göda den osynlige Härskaren, som genom sina vansinnesfåglar utövar ett totalitärt skräckvälde. Efter en kraschlandning börjar Linda och Valentin organisera de kuvade invånarna att göra uppror mot Härskaren.
Förordet till boken fokuserar denna gång på manusförfattaren Pierre Christin och hur hans åsikter om politik och samhället har spelat in vid tillkomsten av Linda och Valentin-serierna, och då inte minst de tre äventyren i denna volym.

Linda och Valentins äventyr i tid och rum har inspirerat generationer av serietecknare och filmskapare som George Lucas och Luc Besson. Jean-Claude Mézières tecknar främmande världar och civilisationer som ingen annan, och i kombination med Pierre Christins humoristiska och bitska samhällskritik gör det serien till en av de allra främsta.
Med samlingsutgåvan av Linda och Valentins äventyr får en svensk publik nu möjlighet att läsa samtliga album i komplett skick i den ordning de skapades. Serien utges i en ny översättning av Björn Wahlberg, som tidigare bl a svarat för den hyllade nyöversättningen av Tintins äventyr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Linda och Valentin. Samlade äventyr 2
 2. +
 3. Linda och Valentin. Samlade äventyr. 3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Linda och Valentin. Samlade äventyr. 3 av Pierre Christin (inbunden).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Linda och Valentin. Samlade äventyr 2. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Christin och Mézières, ett suveränt samarbete !
  Melchior, 5 januari 2016

  Snygg samling med en av de bästa SF serierna.

  Klart värd att samla på, jag tycker nog att historierna också bara blir bättre och bättre.

 2. Linda och Valentin finner formen
  Mattias Ö, 25 maj 2015

  Linda och Valentin är visuell science fiction i högform. Den första bokens lite naiva och styltiga berättande bättras på i den här samligen där huvudpersonerna hamnar i vitt olika miljöer. Berättelserna är raka och enkelt framförda, det är inte många trådar att gå vilse i och fungerar utmärkt för yngre läsare. Visuellt är äventyren helt fantastiska, mångfalden och variationen både i miljöerna och människorna häpnar, färgsättningen är också klanderfri.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Pierre Christin