Mannen som sköt Lucky Luke (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Ett extraordinärt äventyr med Lucky Luke (del 1)
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2016-04-06
Förlag
Cobolt Förlag
Översättare
Stefan Carlsson
Originaltitel
L'homme qui tua Lucky Luke
Medarbetare
Sparring, Peter (red.) / Engstrand, Elisabeth (form)
Illustratör/Fotograf
Matthieu Bonhomme
Dimensioner
310 x 235 x 15 mm
Vikt
628 g
SAB
Hci
ISBN
9789187861260
Mannen som sköt Lucky Luke (inbunden)

Mannen som sköt Lucky Luke

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-04-06
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Lucky Luke söker skydd från stormen i den lilla guldgrävarstaden Froggy Town. Allt han önskar sig innan han rider vidare är en bit mat, en säng för natten samt att fylla på sitt tobaksförråd. Men snart blir Lucky indragen i ett drama kring en stulen kista med guld. På uppdrag av stadens affärsmän åtar han sig att tillsammans med revolvermannen Doc Wednesday försöka hitta både den mystiske indianen som rånade diligensen en vecka tidigare och det bortrövade guldet. Men starka krafter i Froggy Town är beredda att gå hur långt som helst för att hindra sanningen att komma i dager.

Det var inför Lucky Lukes 70-årsjubileum 2016 som Mannen som sköt Lucky Luke gavs ut första gången. Historien är en spännande nytolkning av en legend och en personlig hyllning till världens mest kände cowboy.
Lucky Luke skapades av den belgiske tecknaren Morris (pseudonym för Maurice de Bevere, 1923-2001) och publicerades första gången 1946. Albumen finns översatta till ca 30 språk med en samlad upplaga på över 300 miljoner ex.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mannen som sköt Lucky Luke
 2. +
 3. Wanted Lucky Luke

De som köpt den här boken har ofta också köpt Wanted Lucky Luke av Matthieu Bonhomme (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mannen som sköt Lucky Luke. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Färgerna var lite konstiga
  Natassja, 10 november 2021

  Kunde inte ta mig igenom boken på grund av färgerna. Växlandet av färger (blå, gul, orange, grön, rosa) på karaktärerna från sida till sida var distraherande och obekvämt. Kanske det skulle efterlikna gammal tryckstil?

  Kanske ger det ett nytt försök i framtiden och utvecklar min recension.

 2. Ingen tungviktare
  Jan (Broby), 12 oktober 2021

  Mycket höga kundbetyg och en väldigt positiv recension fick mig att köpa bägge albumen av Matthieu Bonhomme. Det skulle jag inte gjort. Historierna är ganska simpla plagiat av ett hopkok av vilda västern filmer. Det är väl helt ok om man är inspirerad av berömda filmer. Men som serieförfattare el -tecknare bör man väl rimligen ha ambition att skapa något mer unikt för mediet? Både "Mannen.." och "Wanted Lucky Luke" betades av snabbt. Inget som kommer pryda bokhyllan någon längre tid.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Matthieu Bonhomme