Innan ni tog oss (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (418.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2018-09-12
Förlag
Lavender Lit
Översättare
Cecilia Falk
ISBN
9789187879470

Innan ni tog oss Ljudbok

(38 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-09-12

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Årets mest gripande roman. Bygger på den sanna historien om hur barn från fattiga förhållanden kidnappades och såldes till välbärgade familjer. Över 60 000 sålda böcker i Sverige!

Memphis, 1939. Tolvåriga Rill Foss och hennes fyra yngre syskon bor med sina föräldrar på en båt på Mississippifloden. När deras föräldrar tvingas åka till sjukhuset en stormig natt lämnas Rill kvar för att passa syskonen. Men helt plötsligt dyker främlingar upp. De sliter med sig barnen och placerar dem på barnhem, och syskonen är övertygade om att föräldrarna snart kommer för att hämta dem. Snart går det dock upp för dem att verkligheten är bra mycket brutalare än så.

Aiken, South Carolina, nutid. Åklagaren Avery Stafford råkar snubbla över oroväckande information och börjar nysta i sin familjehistoria. Vad var det egentligen som försiggick i Amerika mellan 1920 och 1950? Och hur är hennes familj inblandad i Georgia Tanns adoptionsverksamhet?

Baserad på en av Amerikas mest ökända skandaler där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade och sålde fattiga barn till rika familjer över hela landet. Lisa Wingates hjärtskärande men samtidigt hoppfulla och vackra berättelse påminner oss om att vart ödet än för oss, glömmer vi aldrig varifrån vi en gång kom.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Innan ni tog oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Att lyfta en mörk del av Amerikansk historia
  -, 24 november 2023

  Detta är en bok som fängslar från första blad. Bra gestaltningar, väl beskrivna karaktärer och en historia med grind i sann händelse. Läs boken!
  /M. Holmgren

 2. Spännande och skrämmande levnadsöden
  -, 10 augusti 2020

  Mycket bra

 3. Så gripande....
  Lena Birgitta Lönneberg, 22 september 2019

  Så gripande.

 4. Gripande och fantastisk!
  -, 16 augusti 2019

  Tyckte så mycket om den här boken! Och att den bygger på en sann historia gjorde upplevelsen än starkare. Rekommenderar verkligen!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lisa Wingate