Resan till mörkret (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Metro 2033 Universum (del 2)
Antal sidor
397
Utgivningsdatum
2015-06-01
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Översättare
Ola Wallin
Originaltitel
Bo mpak
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
219 g
SAB
Hce
ISBN
9789187893049

Resan till mörkret

(13 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-06-01
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
SANKT PETERSBURG ÅR 2033.
Ett par årtionden efter det stora atomkriget hotas metron av ett nytt krig. Människorna klamrar sig fast vid den eländiga tillvaron på metrostationerna och i underjordens tunnlar och labyrinter. Nyligen upptäcktes kolonier på två öar i Finska viken, men när en atombomb detonerar överlever endast några sjömän som tar sin tillflykt till metron. De anklagar metroinvånarna för att ligga bakom attentatet och hotar att utplåna allt liv på stationerna. Taran, en ökänd stalker, får i uppdrag att finna de skyldiga. Då försvinner hans styvson Gleb...
Världen på ytan är en okänd vildmark och namnlösa faror kan lura var som helst bland stadens ruiner där knappt en människa har satt sin fot på över tjugo år.

METRO 2033 universum. Dmitrij Gluchovskij, författaren bakom succéböckerna Metro 2033 och Metro 2034, har skapat ett forum på nätet där han bjuder in andra att skriva om metrovärlden år 2033. I Ryssland har ett trettiotal böcker utkommit i bokform och i Sverige kommer Coltso att ge ut de ryska läsarnas egna favoritböcker i serien.

»Djakovs metro-romaner är underbart mörka och
har fängslat tusentals läsare i Ryssland.«
Dmitrij Gluchovskij
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Resan till mörkret
 2. +
 3. Utpost. Första boken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utpost. Första boken av Dmitrij Gluchovskij (inbunden).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Resan till mörkret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Naivt
  Mea, 11 april 2016

  Efter att ha läst 2033 och 2034 kastade jag mig över Resan till ljuset och Resan till mörkret. Resan till mörkret är den sämre av dem.
  Djakov kämpar för hårt för att efterlikna Gluchovskij och misslyckas därmed både att hitta sin egen stil och att framgångsrikt kopiera Gluchovskij. Händelseförloppet är i det närmaste desperat, Djakov försöker hinna med allt för mycket på bokens nätt 400 sidor vilket resulterar i en text som blir allt annat än njutbar. Jag har väldigt svårt för huvudperson... Läs hela recensionen

 2. Spännande bok!
  Helena, 5 november 2015

  När jag läst boken före (Resan till mörkret) så började jag med denna direkt efter. En mycket spännande bok. Att följa de två huvudpersonerna, vilka ofta råkar ut för svårigheter är spännande.Det händer något hela tiden så den är svår att släppa. Det är en ganska mörk miljö i boken med en hel del våld, vilket inte riktigt hör till den typ av böcker jag brukar läsa men trots detta fastnade jag för den.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Andrej Djakov

 • Resan till ljuset. Metro 2033 universum

  Andrej Djakov

  SANKT PETERSBURG ÅR 2033. Jorden är ödelagd och de fåtaliga överlevarna har sökt skydd i metrons djupa tunnlar. Isolerade från resten av världen hankar människorna sig fram och gör sällsynta besök ovan jord i jakt på föda, bränsle och ammunition. ...