Nekromantikerns krig. D. 5, Final (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svärdens väktare (del 12)
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2016-11-29
Upplaga
1
Förlag
Coltso
Översättare
Britt-Marie Ingdén-Ringselle
Medarbetare
Bergting, Peter (form) / Jonson, Christer (form)
Dimensioner
245 x 152 x 37 mm
Vikt
878 g
SAB
Hce
ISBN
9789187893100
Nekromantikerns krig. D. 5, Final (inbunden)

Nekromantikerns krig. D. 5, Final

(10 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-11-29
269
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nekromantikerns krig. D. 5, Final Kan levereras innan julafton
Järnormarna krälar norrut. Sommaren i Melin är över och lämnar plats för en varm och gyllene höst. De bockfotade rör sig i gränstrakterna, ibland med en framstöt här, ibland där, men de gör sig ingen brådska att bryta igenom. Och under tiden förlorar baronerna värdefull tid i sina fruktlösa försök att utse en ny ledare för Kongregationen...

Det sägs att förtvivlan är svart, men det stämmer inte. Den ser ut som blod och smakar som blod. Åtminstone för den som ännu inte är fullständigt krossad. Och fortfarande är spelet inte över för kejsaren, trots nesligt förräderi. Striden mot de bockfotade fortsätter. Fienden har ingått oväntade allianser, där forna fränder slutligen har bekänt sin sanna färg. Nu stundar gruvliga offerceremo nier och outsäglig smärta som måste uthärdas i det despe rata försöket att underkuva rämnan som hotar Melins värld med undergång.

Och någonstans öppnar sig himlen och nerför en gyllene trappa skrider Frälsaren för att avkunna yttersta domen och skipa rättvisa i den syndfulla världen. Någonstans långt borta i väster kokar en mörk gryta så att det rinner över i långa strömmar. Någonstans helt nära i söder rullar Mörkret fram i en ostoppbar våg från pestsmittade Arkin, och bortom dess grå gräns rasar utsvultna varelser. De yttersta dagarna är sannerligen inne.

Svärdens väktare är en serie i tolv volymer. Detta är den tolfte och sista boken i Nick Perumovs hyperboliska, ryskwagnerianska fantasyopera.

»Natten kastade sin första lätta skym ningsslöja över flodstranden; så här dags brukade förr i världen hederligt folk avsluta dagens sysslor och tända en pärta, ett ljus eller en hel ljuskrona, allt beroende på hur välbärgade de var, slå sig ner någonstans och låta barnen som kom hemspringande för kvällen sätta sig i deras knä. Och medan några berättade sagor och andra lyssnade på dem betraktade de alla den levande lågan och tackade för dagen som gått. Nu fanns det ingen att tacka. Och barnen höll de gömda i källarna och skogarna.«
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nekromantikerns krig. D. 5, Final
  2. +
  3. Nekromantikerns krig. D. 3, Endspiel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nekromantikerns krig. D. 3, Endspiel av Nick Perumov (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nekromantikerns krig. D. 5, Final. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Dagens ända fantasyförfattare
    Freddy Danell, 15 december 2016

    Serien av Perumov är idag den ända författaren värt att läsa. Dåligt med Fantasyböcker idag men Perumovs böcker är väldigt bra. Synd att det förmodligen är hans sista.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nick Perumov