Gåtfulla Skåne : en guide till mytomspunna platser (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2017-04-06
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Bergström, Lina (form) / Alesmark, Caroline (foto) / Järnefelt, Polgara (foto)
Dimensioner
206 x 178 x 17 mm
Vikt
387 g
SAB
Ncba.08
ISBN
9789187905537

Gåtfulla Skåne : en guide till mytomspunna platser

(40 röster)  |   Läs 8 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-04-06
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  129
Visa alla 1 format & utgåvor
Offerkällor, okända gravfält och suggestiva kultplatser är du nyfiken på mytomspunna och mystiska platser i Skåne? Då är Gåtfulla Skåne guideboken för dig. Caroline Alesmark och Polgara Järnefelt har gett sig ut på jakt efter bortglömda platser som bär på berättelser om kulter, folktro, kärlek, krig och mystik. Platser som fallit i glömska men vars historia väntar på att återberättas. Det är ofta ställen som människor sökt sig till för att söka kraft eller tröst, men kanske även undvikit efter mörkrets inbrott. Ales stenar i all ära, men Skåne bjuder på oändligt många fler spännande smultronställen med mustig historia. De finns i skogen och byarna, på ängarna eller kanske precis runt knuten. Förutom en fantasieggande presentation av utvalda platser i text och bild ger boken en detaljerad vägbeskrivning och inbjuder till kontemplation utomhus perfekt för den som vill ge naturupplevelsen en extra dimension eller bara lära sig mer om Skånes hemliga historia. Caroline Alesmark är frilansjournalist och författare och har bland annat skrivit guideböckerna Vandra Skåneleden och Barnens Skåneguide. Polgara Järnefelt är skribent och verksam inom naturlig hälsa. De är båda intresserade av kulturhistoria, myter, sägner och folklore.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Gåtfulla Skåne : en guide till mytomspunna platser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättetrevlig bok
  Gertie Stålhammar, 17 maj 2021

  Bästa boken jag sett om Skåne på länge! Trots att jag bor bara någon mil från en av sevärdheterna så hade jag ingen aning om att den fanns! Verkligen en intressant bok!

 2. Vilken historiebok !
  tommy folkesson, 22 januari 2018

  Med ett lagom format kommer boken att läggas i bilen. Vilka författare att inspirera till sommarutflykter.
  Allt är så lagom med text som inspirerar att söka vidare. Perfekt med GPS-koordinater bifogade.

 3. Inspirerande liten resehandbok.
  Marie, 17 augusti 2017

  En fin liten bok att ta med på utflykter i närområdet. Intressanta och spännande historier om de olika platserna som är tydligt utmärkta så att det lätt går att hitta dit.

 4. Guidebok utöver det vanliga.
  Ann Hildingsson, 27 juli 2017

  Har gett bort boken i present och fått mycket positiva reaktioner. Den inspirerar en gammal skåning till både spännande och nostalgiska utflykter,

 5. Kunniga Författare.
  Bengt Nilsson, 19 juli 2017

  Lite mystik och sägenomspunna historier som passar både i Höstmörkret inför en kommande sommar med besök på de olika platserna eller på vår och sommarperioden då besöken verkställs.

 6. Spännande och intressant Gåtfulla Skåne
  Bertil Stridh, 28 april 2017

  Spännande läsning. Den här boken kommer inte att sättas i bokhyllan och sen glömmas bort. Tänker besöka en del av platserna som vi inte har hört talas om.

 7. Gåtfulla Skåne
  Kajsa, 24 april 2017

  Har ej hunnit läsa hela ännu. Har kommit halvvägs. Mycket intressant att läsa. Mycket man ej visste.
  Sätter ej fullt betyg ännu. Men rekommenderar den gärna.
  Kajsa.

 8. Spännande men flummig
  B, 24 april 2017

  Spännande läsning men den handlade lite väl mycket om troll och väsen. Jag hade nog väntat mig lite mer faktabaserat än sägner.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna