En annan himmel (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2019-05-07
Upplaga
1
Förlag
Sekwa Förlag
Översättare
Cecilia Franklin
Originaltitel
The Heavens
Medarbetare
Petersson, Magnus (form)
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
313 g
SAB
Hce
ISBN
9789187917943

En annan himmel

Häftad,  Svenska, 2019-05-07
199
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


New York, sommaren år 2000. Allt verkar gå åt rätt håll i det nya millenniet. Det är första gången på mycket länge som det inte pågår ett krig, en kvinna styr i Vita huset och på New Yorks gator har främlingar börjat hälsa på varandra igen. Kate och Ben är i tjugoårsåldern och träffas på en fest i en lyxig våning på Manhattan. De blir blixtförälskade och till en början är Ben inte orolig när hon berättar om den återkommande drömmen hon haft sedan barnsben. I drömmen lever hon ett andra liv som Emilia, älskarinna till en adelsman i femtonhundratalets England och vän med William Shakespeare.

Men drömmen blir allt mer verklig för Kate och varje gång hon vaknar är det till en lite annorlunda version av det New York hon somnade ifrån. Tavlor på väggarna hon inte känner igen, nya byggnader i kvarteret som dykt upp som svampar ur jorden över natten. Medan Kate kämpar för att förstå vad det är som händer, oroar sig Ben för att kvinnan han älskar är på väg att helt tappa greppet om verkligheten.

Sandra Newman bor i New York och En annan himmel är hennes fjärde roman. Hon har varit nominerad till Baileys Women's Prize for fiction, Guardian First Book Award och varit på listan över årets bästa böcker i Washington Post och NPR flera gånger. Sandra skriver regelbundet för Harper's och Granta.

"Människans medvetande och tidens gåta har fascinerat berättare i hundratals år och precis som i Orlando och Outlander är de själva kärnan i Sandra Newmans fängslande och eleganta fjärde roman." NEW YORK TIMES BOOK REVIEW

"Det här är en elegant och lite bångstyrig roman som belyser de oskarpa gränserna mellan kärlek, galenskap, idealism och berättarmakten hos det undermedvetna." CATHERINE LACEY
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En annan himmel
  2. +
  3. Lyster

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyster av Raven Leilani (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sandra Newman