Lanny (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2020-08-14
Upplaga
1
Förlag
Etta
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
Lanny
Dimensioner
178 x 109 x 9 mm
Vikt
132 g
SAB
Hce
ISBN
9789187917998
Lanny (pocket)

Lanny

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-08-14
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lanny Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"In strömmade ljudet av en sång, varm av hans levande väsen. Mitt sjungande barn som kommer med gåvor. Det tar en liten stund innan jag förstår att det inte är han. Lanny?"

Efter hyllade Sorgen bär fjäderdräkt följer Max Porter upp med en efterlängtad roman som är lika osannolik som den är djärv, märklig och fantastisk. En salig blandning av fabel, folksaga och roman med inspiration från muntlig berättartradition. Resultatet är ren magi.

Inte långt från London ligger en liten by. Den här byn tillhör människorna som bor här, och de som bott här under hundratals år. Den tillhör Englands mystiska förflutna och förbryllande nutid. Den tillhör Mad Pete, ensamvarg och konstnär. Gamla Peggy som hänger över grinden och skvallrar med alla som går förbi. Den tillhör familjer som är borta sedan generationer, och sådana som bara nyligen flyttat hit. Den tillhör Lanny, pojken som plötsligt försvinner spårlöst. Men också Dead Papa Toothwort som vaknat från sin slummer djupt inne i skogen. Dead Papa Toothwort som lyssnar till dem allihop.

"Det är svårt att hitta ord för hur mycket jag älskade Lanny. Så här bra böcker dyker inte upp särskilt ofta. Det är en roman som inte liknar någon annan, det är uppiggande, oroande och rolig läsning som griper tag. Varje sida är pur glädje. Det här är en bok du ska sätta i händerna på alla du känner och säga Läs!" - Maggie O'Farrell

"Porters lyriska stil, intelligens och emotionella skärpa gör Lanny till en underbar liten bok som du kommer bli frestad att läsa om så fort den tar slut." - The Telegraph

"Max Porters andra roman är en fabel, ett kollage, en dramatisk kör, en jublande smältdegel av ord." - The Guardian

"Lanny är ett underbart verk, genljudande och kusligt och fyllt med drömlika, stilla ögonblick som rör sig mot en fängslande, livfull klimax." - The Independent

"Trots att jag läst den två gånger misstänker jag att Lanny kommer att vara en roman jag återvänder till igen, bara för att absorbera sällsamheten i berättelsen, skickligheten i strukturen, äktheten i dialogen och den eteriska mystiken som omger bokens titelfigur." - The Irish Times

Max Porter inledde sin karriär med Sorgen bär fjäderdräkt. Debuten hyllades av en enhällig press runt om i världen och har snarast blivit ett fenomen i Storbritannien. Max är född 1981 och bosatt i Bath med fru och barn. Han har flera års erfarenhet som bokhandlare och förläggare på Granta Books, nu skriver han på heltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lanny
  2. +
  3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lanny. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En fantastisk bok!
    Bokmalen71, 15 augusti 2022

    Vilken läsupplevelse!!! Fullkomligt älskar den! Vilket fantastiskt språk och sätt att skriva på. Max Porter har ett sånt spännande grepp på att berätta en historia. Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Max Porter